fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί δεν χάνετε το "πεισματάρικο" λίπος στην κοιλιά;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποιά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουμε;

Κάνετε ατελείωτους κοιλιακούς, προσέχετε την διατροφή σας, πίνετε πολύ νερό αλλά το λίπος στην κοιλιά δεν σας εγκαταλείπει. Τι φταίει; Τι κάνετε λάθος; Αν διαπιστώσετε ότι με την διατροφή και την άσκηση δεν χάνετε όσο λίπος θα περιμένατε από την κοιλιακή χώρα, τότε μπορεί να υπάρχουν ορισμένες αιτίες αρκετά σοβαρές που καλό είναι να μάθετε

Διαβάστε τους κυριότερους λόγους που δεν χάνετε λίπος

Τρώτε λάθος λιπαρές τροφές. Αν καταναλώνετε κορεσμένα λιπαρά (αυτά που περιέχονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα) τότε αυξάνεται το κοιλιακό λίπος. Τα γαλακτοκομικά προκαλούν φουσκώματα και μπλοκάρουν το λίπος στην κοιλιά.

Κάνετε τις ίδιες ασκήσεις στο γυμναστήριο. Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού (διάδρομος, ποδήλατο κλπ) δεν αρκούν από μόνες τους για να μειώσετε την περιφέρεια στην μέση σας. Θα πρέπει να κάνετε και ασκήσεις με βάρη. Οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος και, ως εκ τούτου, μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, αν έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα.

Είστε πάνω από 40. Όσο μεγαλώνετε ηλικιακά, τόσο πιο δύσκολο είναι να χάσετε το λίπος στην κοιλιά. Καθώς μεγαλώνετε ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει. Αυτό σημαίνει ότι καίτε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλιότερα και έτσι ο οργανισμός σας “αναγκάζεται” να αποθηκεύσει περισσότερες θερμίδες με την μορφή λιπώδους ιστού.

Έχετε άγχος. Το λίπος στην κοιλιά είναι αποτέλεσμα της πίεσης και του άγχους. Όταν αισθάνεστε πιεσμένοι, τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της αποθήκευσης στο λίπος στην κοιλιά.

Η γενετική παίζει ρόλο. Αν η μητέρα σας τείνει να παίρνει βάρος στην κοιλιά, τότε μπορεί να καταλήξετε και εσείς να παίρνετε κιλά με την ίδια ευκολία.

Τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Καταναλώνετε πολλά τυριά τα οποία έχουν πολλά κακά λιπαρά που ενισχύουν το κοιλιακό λίπος.

Τρώτε τρόφιμα με λακτόζη και γλουτένη. Πολλοί άνθρωποι έχουν σοβαρές δυσανεξίες και δεν το γνωρίζουν.