fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Superset για άψογα πόδια σε 2 μόνο εβδομάδες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κάντε superset και τονώστε γάμπες, γλουτούς και τετρακέφαλους

Θέλετε να δείτε τα πόδια σας πιο λεπτά, πιο γραμμωμένα και πιο δυνατά μέσα σε δύο εβδομάδες; Αλλάξτε λίγο την ρουτίνα σας στο γυμναστήριο και κάντε superset. Ως superset (σούπερ σετ) προπόνηση ονομάζεται η επίθεση που γίνεται σε μια μυϊκή ομάδα με δύο συνεχόμενες ασκήσεις, χωρίς διάλλειμα μεταξύ τους. Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα σούπερ-σετ είναι δημοφιλή είναι γιατί αποτελούν ίσως την αποτελεσματικότερη προπονητική μέθοδο αιφνιδιασμού που υπάρχει.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί αυτή η βίαιη μέθοδο προπόνησης προκαλεί άμεσες προσαρμογές σε έναν αριθμό συγκεκριμένων φυσιολογικών αντιδράσεων.

Δείτε στο βίντεο ένα καταπληκτικό πρόγραμμα εκγύμνασης για τα πόδια που μπορείτε να εκτελείτε 3 φορές τη εβδομάδα.

Δημοφιλέστεροι συνδυασμοί ασκήσεων για πόδια

Γάμπες: Οι μυς της γάμπας αποτελούνται από δύο μέρη, το μεγαλύτερο και ψηλότερο κομμάτι γαστροκνήμιο μυ και το χαμηλότερο υποκνημίδιο μυ. Ξεκινήστε εκτελώντας 12 επαναλήψεις στο μηχάνημα για ανυψώσεις γαμπών από όρθια θέση επικεντρώνοντας έτσι στον γαστροκνήμιο μυ και συνεχίστε το σούπερ-σετ εκτελώντας ακόμα 12 επαναλήψεις στο μηχάνημα για ανυψώσεις γαμπών από καθιστή θέση για να εστιάσετε στον υποκνημίδιο μυ.
Αυτό το σούπερ-σετ αναπτύσσει το επιθυμητό τριγωνικό σχήμα σε ολόκληρη τη γάμπα.

Μηριαίοι δικέφαλοι: Αν οι μηριαίοι δικέφαλοί σας υστερούν σε σχέση με τους τερτακεφάλους σας τότε κάντε σούπερ-σετ συνδυάζοντας άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια για δικεφάλους μαζί με κάμψεις μηριαίων δικεφάλων σε μηχανή. Με αυτό τον τρόπο θα εξασκήσετε τους μυς σας από πάνω έως κάτω. Ιδανικός συνδυασμός για ολοκληρωμένη ανάπτυξη.

Τετρακέφαλοι: Ένα απο καλύτερα σούπερ-σετ έχει σαν πρώτη άσκηση τα squats, συνδυασμένα με sissy-squats. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτό το σούπερ-σετ στην προπόνησή τους αύξησαν σημαντικά το μέγεθος αλλά και την πυκνότητα των τετρακεφάλων τους.