fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταναλώστε κεράσια και μειώστε το λίπος στην κοιλιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αυτό είναι ένα απο τα πολλά οφέλη του αγαπημένου φρούτου.

Γνωρίζατε οτι τα υπέροχα κατακόκκινα κεράσια αποτελούν ασπίδα του ανοσοποιητικού μας συστήματος; Τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα θεωρούνται μια εξαιρετική πηγή καλίου, ουσία που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα, κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος, αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης.

Ένα φλιτζάνι κεράσια προσφέρει την ίδια ποσότητα καλίου με μια μπανάνα. Επίσης είναι γεμάτα με β-καροτένιο (βιταμίνη Α) και περιέχουν βιταμίνη C και E, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Διαβάστε τα οφέλη απο την κατανάλωση κερασιών και εντάξτε τα αύριο κιόλας στην καθημερινή διατροφή σας.

Τα κεράσια μειώνουν τον πόνο της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας.

Αποτελούν το «όπλο» κατά της αρτηριακής πίεσης.

Κάνουν «καλό» στην καρδιά και βοηθούν τους ασθενείς, ακόμα και εάν παίρνουν ήδη φάρμακα.

Μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Βοηθούν στην αποβολή τοξινών και έχουν ευεργετική επίδραση στο αδενικό σύστημα.

Είναι διουρητικά και χωνευτικά.

Τα κεράσια αυξάνουν τα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα, ενός αντιοξειδωτικού που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Έρευνα υποστηρίζει ότι ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας

Ένα μπολ με κεράσια μειώνουν τη φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων και βοηθούν στο να αποκατασταθούν οι μυϊκές «βλάβες».

Περιέχουν μεγάλη ποσότητα “Queritrin”, ενός φλαβονοειδούς με αντικαρκινικές «ικανότητες». Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.

Μελέτες δείχνουν ότι τα κεράσια μειώνουν το λίπος της κοιλιάς και το συνολικό βάρος του σώματος, αφού ένα φλιτζάνι κεράσια έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες και περίπου 3 γρ. φυτικών ινών που θα σας κρατήσουν «χορτάτους».

Τα κεράσια τα βρίσκουμε από τις αρχές Μαΐου μέχρι και τις αρχές Αυγούστου και μπορούμε να τα καταναλώσουμε σκέτα, να φτιάξουμε χυμό, κερασόπιτα, τάρτα και να τα προσθέσουμε στο γιαούρτι.