fbpx

Πώς θα αποφύγετε την κατακράτηση υγρών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Με αυτά τα tips θα ξεφουσκώσετε και θα απαλλαγείτε απο την κυτταρίτιδα

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που αισθάνεστε οτι έχετε φουσκώσει και η ζυγαριά όχι μόνο δεν λέει να ξεκολλήσει αλλά σας δείχνει και 1-2 κιλά πιο πάνω. Δυστυχώς η κατακράτηση υγρών είναι μέσα στο "παιχνίδι" και μην αγχώνεστε καθώς υπάρχουν τρόποι για να την αντιμετωπίσετε. Φυσικά και ο νούμερο ένα κανόνας είναι να πίνετε πολύ νερό.

Διαβάστε τους 5 τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσετε την κατακράτηση και θα δείτε το σώμα σας πιο "στεγνό".

Ένα παλιό κόλπο είναι 2 ώρες μετά το μεσημεριανό σας γεύμα να πίνετε 1 φλιτζάνι χαμομήλι που μέσα έχετε διαλύσει 1 κουτ. γλυκού σόδα. Καλό είναι να το πίνετε τις μέρες που περιμένετε περίοδο αλλά και αυτές που νιώθετε φουσκωμένη.

Κόψτε το αλάτι. Αν δεν μπορείτε να φάτε φαγητό χωρίς αλάτι, προτιμήστε αλάτι Ιμαλαΐων. Μην ρίχνετε έξτρα αλάτι στο πιάτο σας, ενώ στη σαλάτα μπορείτε και να μην βάλετε καθόλου και να της δώσετε γεύση με μυρωδικά, λεμόνι ή ξίδι.

Πιείτε το τέλειο ρόφημα για detox: Ρίξτε μέσα στο μπλέντερ τσάι του βουνού, ταραξάκο, σημύδα, λουίζα, τσουκνίδα και μελισσόχορτο και χτυπήστε το μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, αλλά όχι σκόνη. Φυλάτε το μίγμα βοτάνων σε μεταλικό ή γυάλινο βάζο και καθημερινά φτιάχνετε ένα ρόφημα με 1 κουτ. σούπας από το μίγμα και προσθέτετε και 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης. Είναι και γευστικό και βοηθάει πολύ!

Γυμναστείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Η γυμναστική δεν πρέπει να λείπει έτσι κι αλλιώς από την καθημερινότητά σας ωστόσο σε περιόδους κατακράτησης υγρών πρέπει σίγουρα να γυμνάζεσαι για 40-45 λεπτά. Κάντε αερόβια άσκηση όπως τρέξιμο, ποδήλατο, αερόμπικ, στεπ.

Καταλώστε το βραδινό γεύμα όσο πιο νωρίς γίνεται. Αν είστε από αυτές που τρώνε γύρω στις 11 και μετά πηγαίνουν για ύπνο τότε κάνετε ένα μεγάλο λάθος! Θα πρέπει να έχετε φάει το βραδινό σας γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο.