fbpx

Φαγητό και άσκηση: Γιατί πρέπει να τρώτε αμέσως μετά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Φάτε κάτι οπωσδήποτε μισή ώρα μετά την προπόνηση.

Τρέξατε κάμποσα χιλιόμετρα; Κάνατε γυμναστική με βάρη για ενδυνάμωση ή πήγατε για σπίνιγκ; Το σώμα σας έχει χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη ενέργεια και τώρα χρειάζεται να πάρει καινούργια καύσιμα. Ο καλύτερος τρόπος γα να το πετύχετε είναι να καταναλώσετε σχεδόν αμέσως μετά την προπόνηση ένα υγιεινό σνακ. Κάποια τροφή που να περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες – για ενέργεια και για «επιδιόρθωση» των μικροφθορών που προκαλεί η άσκηση στους μυς σας.

Ωστόσοι οι περισσότεροι αμελούμε και δεν δίνουμε πολύ σημασία στο σνακ μετά την προπόνηση πράγμα που κάνει κακό στον οργανισμό μας.

Δείτε γιατί πρέπει να τρώμε αμέσως μετά την προπόνηση

Δεν βλέπετε στο σώμα σας τα οφέλη της γυμναστικής.

Νιώθετε κουρασμένοι.

Έχετε χαμηλό σάκχαρο στο αίμα.

Παθαίνετε κατάγματα κόπωσης.

Μπορεί να πάθετε αφυδάτωση και υπογλυκαιμία. Είναι δύο καταστάσεις που μπορεί να συμβούν γρήγορα και να σας κάνουν να λιποθυμήσετε.

Αν ασχολείστε με δραστηριότητες για την αύξηση της μυικής μάζας και παραμελείτε να προσφέρετε στο σώμα σας αυτά που χρειάζεται για να επιδιορθώσει τις μικροφθορές και τις βλάβες, οι μύες σας κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρές φθορές την επόμενη φορά που θα γυμναστείτε. Επίσης αν ιδρώσατε πολύ στην προπόνηση, η αναπλήρωση του ασβεστίου, των αλάτων και του καλίου, που όλα τους βρίσκονται στις περισσότερες τροφές, είναι επίσης πολύ σημαντική. Τόσο η ενυδάτωση όσο και η θρέψη έχουν σημαντικό ρόλο στο να έχετε υγιεινές συνήθειες άσκησης.