fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σμιλέψτε τα μπράτσα σας με λάστιχα αντίστασης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αποκτήστε γρήγορα λεπτά και γραμμωμένα χέρια

Η γυμναστική με λάστιχα αντίστασης μπορεί εν πρώτης να μη φαίνεται εξαιρετικά συναρπαστική αλλά μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα καλύτερα όπλα στην προσπάθεια απόκτησης λεπτών και καλοσχηματισμένων χεριών. Τα λάστιχα είναι εξίσου χρήσιμα στη βελτίωση της ευελιξίας ενώ μπορούν να στοχεύουν ταυτόχρονα τους μικρότερους σταθεροποιητικούς μυς. Υπάρχουν σε διάφορους τύπους. Ορισμένα δημιουργούν μεγαλύτερη αντίσταση από άλλα το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη δυσκολία της προπόνησης στο δικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια να αυξήσετε τη δυσκολία, καθώς προοδεύετε.

Δείτε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να σμιλέψετε τα μπράτσα σας

Τα λάστιχα μπορούν να μιμηθούν σχεδόν όλες τις ασκήσεις με βάρη απλά αλλάζοντας τη λαβή και ρυθμίζοντας το ύψος του – για παράδειγμα κινήσεις ψηλού και μέσο κορμού. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτες είναι ιδανικά τόσο για μυϊκή ενδυνάμωση όσο και για κάψιμο λίπους άρα και θερμίδων. Έχουν αρκετά πλεονεκτήματα τόσο σε σχέση με άλλα μικροόργανα όσο και με άλλες ασκήσεις αντιστάσεων, δηλαδή ασκήσεις με βάρη.
Μπορεί να μην σας γεμίζουν το μάτι σε σχέση με τα κλασικά βαράκια εκ πρώτης όψεως αλλά μόλις τα χρησιμοποιήσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε.

Τα οφέλη είναι σημαντικά και καλό είναι να τα γνωρίζετε

Οι ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής είναι ασκήσεις προοδευτικές, δεν σημαίνει δηλαδή ότι απλά θα σας τονώσουν αλλά θα σας ενδυναμώσουν πραγματικά έτσι ώστε να εξελίσσεστε με τον χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε το μήκος του λάστιχου, κάνοντας απλά έναν κόμπο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αντίσταση και έτσι να αυξήσετε την δυσκολία.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ασκήσεις με λάστιχα, σε αντίθεση με τα βάρη, μεταφέρουν την αντίσταση σε όλο το μήκος της κίνησης η οποία μάλιστα αντίσταση αυξάνεται ανάλογα με το πόσο τεντώνουμε το λάστιχο ή το πόσο μακρύ είναι.

Σημαντικό πλεονέκτημα των λάστιχων ενδυνάμωσης είναι η προστασία που προσφέρουν στις αρθρώσεις. Δεν επιβαρύνεται ένα συγκεκριμένο μέρος κατά την διάρκεια της άσκησης αλλά όπως είπαμε επειδή η αντίσταση μεταφέρεται σε όλο το μήκος γυμνάζεται καλύτερα ο μυς. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε και αυτό το κάψιμο κατά την διάρκεια της προπόνησή σας με λάστιχα.