fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προπόνηση με βάρη που καίει λίπος

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν αρκεί μόνο η αερόβια άσκηση για να χάσετε πόντους και λιπώδη ιστό.

Το θέμα που απασχολεί όλους τους αθλούμενους είναι αν η προπόνηση με βάρη καίει λίπος ή απλά σηκώνετε βάρη για να φουσκώσετε. Οι περισσότεροι επιθυμούν γράμμωση, απόκτηση μυικής μάζας και απώλεια λίπους. Τρείς είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να επιτύχετε τους παραπάνω στόχους, η διατροφή σας, το πρόγραμμα άσκησης και η διαδικασία αποκατάστασης που περνάει το σώμα σας μετά την προπόνηση.

Τι πρέπει να κάνετε

Να επιλέξετε το σωστό βάρος για το μέγεθός σας αν ο στόχος σας είναι να κάνετε προπόνηση με βάρη για να κάψετε λίπος. Αν θέλετε αντοχή, επιλέξτε χαμηλότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις, αλλά αν θέλετε μυική γράμμωση, χρησιμοποιήστε υψηλότερα βάρη και λιγότερες επαναλήψεις.

Να ξεκουράζεστε ανάμεσα στα σετ. Η ανάπαυση μεταξύ των σετ προπόνησης με βάρη είναι σημαντική αν θέλετε οι μύες σας να επιδιορθωθούν και το σώμα σας να αποδώσει στο 110% στην επόμενη προπόνηση. Ωστόσο, για να κάψετε λίπος πρέπει να αποφύγετε τη μεγάλη διάρκεια ανάπαυσης.

Η διατροφή παίζει τεράστια ρόλο. Μια υγιής, ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, καλούς υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά είναι ωφέλιμη για την καύση λίπους. Ορισμένες τροφές είναι επίσης καλύτερες για τα επίπεδα της ενέργειας και της ινσουλίνης σας, καθώς και για τον μεταβολισμό σας. Οι επεξεργασμένες μη υγιεινές λιπαρές τροφές, μπορούν επίσης να κάψουν λίπος κατά την προπόνηση με βάρη, αλλά δεν συνιστάται.

Κάντε κυκλική προπόνηση με βάρη. Αν προσθέσετε ασκήσεις για την κοιλιά και τον κορμό στην προπόνησή σας, θα βοηθήσετε στην καύση του λίπους κατά την προπόνηση με βάρη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βάρη σε κυκλική προπόνηση.

Επιλέξτε συνδυαστικές ασκήσεις. Αυτό είναι μια κίνηση πολλαπλών αρθρώσεων που στοχεύει διάφορους μύες ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, ένα squat χρησιμοποιεί το κέντρο σας, τους μύες του κατώτερου σώματος, τους γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους και τις κνήμες. Ένα παράδειγμα συνδυαστικής κίνησης του άνω σώματος είναι μια κάμψη δικεφάλων που ενεργοποιεί μέση, βραχίονες και ώμους.