fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο μολυσμένα τρόφιμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Προτιμήστε να τα πάρετε βιολογικά

Υπάρχουν κάποια προιόντα τα οποία είναι πιο μολυσμένα απο τα υπόλοιπα και καλό είναι να αποφεύγουμε να τα καταναλώνουμε συχνά καθώς περιέχουν φυτοφάρμακα και υπολείμματα παρασιτοκτόνων. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα αγοράζουμε βιολογικά για να γλιτώσουμε οσο πιο πολύ μπορούμε απο τα συντηρητικά, τα χημικά και τα άλλα πρόσθετα.

Τα πιο μολυσμένα τρόφιμα

Αβγά: Τα αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής, για την εκτροφή των οποίων χρησιμοποιείται η βιολογική μέθοδος, είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.Τα βιολογικά αβγά προέρχονται από κοτόπουλα που εκτρέφονται με δίαιτα απαλλαγμένη από τα περισσότερα φυτοφάρμακα.

Αγελαδινό γάλα: Αρκετοί γαλακτοπαραγωγοί δίνουν στις αγελάδες τους αυξητικές ορμόνες για να παράγουν περισσότερο γάλα. Οι ορμόνες αυτές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στις αγελάδες, που για να αντιμετωπιστούν απαιτούν μεγαλύτερη χρήση αντιβιοτικών. Και όπως καταλαβαίνετε αυτό καταλήγει στο ποτήρι μας.

Κοτόπουλο: Τα περισσότερα κοτόπουλα λαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες.

Σπανάκι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι όταν δεν είναι βιολογικά έχει εντοπιστεί ότι φέρουν πάνω τους υπολείμματα παρασιτοκτόνων.

Φράουλες: Είναι πρώτες στην λίστα με τα πιο μολυσμένα τρόφιμα. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να αγοράζετε βιολογικές, που δεν περιέχουν φυτοφάρμακα.

Την λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά συμπληρώνουν

Λαχανίδα (kale)

Νεκταρίνια

Μήλα

Σταφύλια

Ροδάκινα

Κεράσια

Αχλάδια

Ντομάτες

Σέλερι

Πατάτες

Τέλος τα πιο "καθαρά" και με λιγότερα παρασιτοκτόνα προιόντα είναι το αβοκάντο, το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κρεμμύδια, ο αρακάς, οι μελιτζάνες, τα πεπόνια, τα ακτινίδια, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.