fbpx

Κολυμπήστε και κάψτε τις περιττές θερμίδες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια απο τις καλύτερες ασκήσεις για να χτίσετε το σώμα σας και να απαλλαγείτε απο τις θερμίδες

Το καλοκαίρι είναι μια καλή αφορμή για να κινηθούμε περισσότερο και να ανακαλύψουμε ξανά το αγαπημένο και πάντα ωφέλιμο για το σώμα αλλά και την υγεία κολύμπι. Γνωρίζατε οτι μπορείτε να κάψετε έως 900 θερμίδες την ώρα ανάλογα με το στυλ κολύμβησης και την ένταση της άσκησης;

Ποιό στυλ κολύμβησης να επιλέξετε και πόσες θερμίδες θα κάψετε σε 20 λεπτά;

Ελεύθερο (200 θερμίδες / 20 λεπτά)

Ύπτιο (160 θερμίδες / 20 λεπτά)

Πεταλούδα (300 θερμίδες / 20 λεπτά)

Πρόσθιο ( 120 θερμίδες /20 λεπτά)

Τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει

Με το κολύμπι δίνεται η δυνατότητα να γυμνάσετε το σώμα σας χωρίς επιπτώσεις στο σκελετικό σας σύστημα, αφού το σώμα μέσα στο νερό είναι ελαφρύτερο και ζυγίζει το 50% του πραγματικού βάρους λόγω της άνωσης.

Είναι ιδανικός τρόπος για την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Με το κολύμπι ακόμα και αν είναι κανείς δρομέας και προπονείται σε τακτική βάση, μπορεί να βρει μια δραστηριότητα που διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό χωρίς να δημιουργεί μεγάλη καταπόνηση στο σώμα.

Το κολύμπι καίει θερμίδες σε ένα ποσοστό περίπου 3 θερμίδες το χιλιόμετρο ανά κιλό σωματικού βάρους. Εάν ζυγίζετε 68 κιλά και κάνετε 30 λεπτά κολύμπι για 1,5 χιλιόμετρο, τότε θα κάψετε περίπου 900 θερμίδες σε μια ώρα

Μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής σας

Μετά την προπόνηση στο έδαφος, λίγο κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να δροσιστείτε και να χαλαρώσετε ευκολότερα.

Γυμνάζεται η καρδιά καθώς το κολύμπι θεωρείται αεροβική γυμναστική, βοηθάει στην ενδυνάμωση της καρδιάς, στην καλύτερη λειτουργία της και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Tips για το κολυμβητήριο

Φορέστε το ειδικό σκουφάκι τόσο για την δική σας υγιεινή, όσο και για των άλλων τα μαλλιά σας πρέπει να καλύπτονται. Επίσης προστατεύεται και τα μαλλιά σας από το χλώριο. ν

Μην αποχωρίζεστε τις σαγιονάρες καθώς τα πατώματα στο κολυμβητήριο, λόγω της ύπαρξης νερού είναι γεμάτα βακτήρια. Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητες για εσάς, όταν κινείστε στους διαδρόμους ή στα αποδυτήρια. Αποφύγετε τα κλειστά παπούτσια.

Προσοχή στο δέρμα σας. Το χλώριο δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας, καθώς την αφυδατώνει. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια ενυδατική κρέμα, την οποία θα την απλώσετε μετά το μπάνιο που θα κάνετε στα αποδυτήρια.