fbpx

Ήλιος: απο φίλος μπορεί να γίνει εχθρός της επιδερμίδας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Διαβάστε τα αρνητικά της έκθεσης στον ήλιο

Ο υπέροχος ήλιος που όλοι αγαπάμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν μας δίνει ζωή, ενέργεια και δύναμη. Μας προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία μας. Η ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί την βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό. Φροντίζει τα οστά μας. Προφυλάσσει από τον διαβήτη τύπου 2 καθώς και από αρκετούς τύπους καρκίνου. Ωστόσο ο ήλιος έχει και αρκετά αρνητικά τα οποία μπορεί να κάνουν κακό στην ομορφιά αλλα και στην υγεία μας

Τα αρνητικά του ήλιου.

Προσοχή στους σπίλους (ελιές). Επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού σε όσους έχουν πολλές και έντονες ελιές.

H μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία, χωρίς αντηλιακό, καπέλο, ρούχα, γυαλιά, προκαλεί φακίδες. Ο οργανισμός αναπαράγει μελανίνη ακανόνιστα και διάσπαρτα από την έντονη προσπάθειά του να ανταπεξέλθει στην ηλιακή ακτινοβολία.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ακόμα και όταν βρισκόμαστε μέσα στην θάλασσα, και το αντηλιακό πρέπει να τοποθετείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν υπάρχει καύσωνας άτομα με καρδιολογικά, πνευμονολογικά και αλλά προβλήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν για πολλές ώρες, πρέπει να προσέχουν την διατροφή τους και να καταναλώνουν αρκετό νερό.

Αν δεν προστατεύεστε με αντηλιακό κινδυνεύετε από καρκίνο του δέρματος.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο των ματιών ευθύνεται για την πρόκληση καταρράκτη και άλλων βλαβών στα μάτια.

Μην παραμένετε κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας το κεφάλι ακάλυπτο γιατί κινδυνεύετε από ηλίαση. Αυτή εκδηλώνετε με κοκκίνισμα στο πρόσωπο, ζάλη, τάση για εμετό

Η χρόνια έκθεση στον ήλιο κάνει το δέρμα ξηρό, τραχύ, χωρίς ελαστικότητα, με βαθιές αυλακώσεις, πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.