fbpx

Μόλις διαβάσετε τα οφέλη του κρύου ντούς θα αλλάξετε συνήθειες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το ξέρετε ότι καίτε θερμίδες την ώρα που κάνετε παγωμένο ντούς;

Σίγουρα δεν μας αρέσει η ιδέα να κάνουμε παγωμένο ντούς ωστόσο τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά. Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος ώστε να επεξεργαστείτε τη διαδικασία εγκεφαλικά και να την εφαρμόσετε. Το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε μια μικρή αρχή και να ολοκληρώσετε το μπάνιο σας με λίγη ποσότητα κρύου νερού στο τέλος, ώστε να απολαύσετε νωρίτερα τις ευεργετικές ιδιότητες του στο δέρμα σας. Το μυστικό είναι να ξεκινάτε με χλιαρό νερό και βαθμιαία το κρυώνετε «θωρακίζοντας» την υγεία και την ψυχολογία σας.

Γιατί πρέπει να υιοθετήσετε αυτή την συνήθεια

Το ζεστό νερό έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, σε αντίθεση με το κρύο που «σφίγγει» την επιδερμίδα και τους πόρους, ενώ παράλληλα αποτρέπει και την απόφραξή τους από βρωμιές και φυσικά έλαια. Έτσι συμβάλει και στην μείωση σμήγματος στην επιδερμίδα.

Αυξάνει τη συνολική πρόσληψη οξυγόνου. Έτσι, αυξάνεται και ο καρδιακός ρυθμός, απελευθερώνοντας άφθονο αίμα στις αρτηρίες.

Αυξάνει τον μεταβολισμό. Όταν το σώμα εκτίθεται στο κρύο, ενεργοποιείται η παραγωγή του καφέ λίπους, το οποίο συνδέεται με το κάψιμο της ενέργειας στο σώμα. Όσο περισσότερο καφέ λίπος έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε κάθε δευτερόλεπτο και συνεπώς τόσο περισσότερα κιλά χάνετε

Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καθαρίσει τις φραγμένες αρτηρίες και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το κρύο ντους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης λόγω της έντονης επίδρασης του κρύου στους υποδοχείς στο δέρμα (νευρώνες), οι οποίοι στέλνουν ένα μεγάλο κύμα ηλεκτρικών ερεθισμάτων από τις περιφερειακές νευρικές απολήξεις προς τον εγκέφαλο.

Αποτρέπει την κατάθλιψη και προκαλεί ευεξία.

Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα μας, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων στο δέρμα και την καρδιά.

Μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση του σώματος σε ένα ψυχρό ερέθισμα, ενώ αυξάνει τη γλουταθειόνης, μια αντιοξειδωτική ουσία που συμβάλλει στην βέλτιστη λειτουργία όλων των υπολοίπων αντιοξειδωτικών στον οργανισμό.

Έρευνες έχουν δείξει πως, ενώ το μπάνιο με ζεστό νερό, προκαλεί μείωση στα ποσοστά του σπέρματος, το κρύο νερό, καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο.