fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξυπνο workout για την πλάτη

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να "ισιώσετε" τον κορμό σας.

Οι πόνοι στην πλάτη συνήθως συμβαίνουν απο την κακή στάση του σώματος, την ορθοστασία αλλά και την καθιστική ζωή. Είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που επηρεάζει τα άτομα στην εργασία τους και σημαντικός λόγος απώλειας παραγωγικότητας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κλινική κατάσταση που προκαλεί τον πόνο στην πλάτη δεν είναι ανησυχητική.

Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνου στην πλάτη οφείλονται στην ένταση και καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων οι οποίοι υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη. Ο καθιστικός τρόπος ζωής και εργασίας δημιουργούν μια ευπάθεια σε αυτού του είδους τις βλάβες στη μυϊκή δομή της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Η παχυσαρκία, που τείνει να καταστεί μια από τις κυριότερες μάστιγες της εποχής μας, αυξάνει το βάρος που πρέπει να φέρει η σπονδυλική στήλη και την πίεση που δέχονται οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι με αποτέλεσμα να προκαλείται ευκολότερα πόνος στην πλάτη. Επίσης ορισμένα αθλήματα, λόγω του εντατικού τους χαρακτήρα, όπως το ποδόσφαιρο και η γυμναστική, μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλγη στην ράχη.

Δείτε ένα πολύ χρήσιμο βίντεο για να καταπολεμήσετε τον πόνο στην πλάτη και να "ισιώσετε" τον κορμό σας.

Extra tips

Απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος

Διατηρείστε την σωστή στάση κατά την εργασία

Κάντε χρήση άνετων υποστηριγμάτων της πλάτης στο κάθισμα κατά την οδήγηση

Κατά τον ύπνο, η θέση στο πλευρό με τα πόδια λυγισμένα προς την κοιλιά ή ακόμα ανάσκελα με την τοποθέτηση μαξιλαριού κάτω από τα λυγισμένα γόνατα

Η ανύψωση βάρους να γίνεται λυγίζοντας τα πόδια και όχι τη μέση

Να αποφεύγετε να εργάζεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην ίδια θέση

Να αποφεύγετε ή να μειώνετε το συναισθηματικό στρες το οποίο προκαλεί ένταση στους μυς.