fbpx

Πώς να αντιμετωπίσετε την εποχική υπόταση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η χαμηλή πίεση που εμφανίζεται το καλοκαίρι είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

Η εποχική υπόταση εμφανίζεται σε πολλά άτομα μόνο τους πολύ ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Τα συμπτώματα της πεσμένης πίεσης είναι ζαλάδα, ταχυκαρδία και η ανάσα που γίνεται γρήγορη και ρηχή. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανισθούν είναι πονοκέφαλος, βάρος στο στήθος και στους ώμους. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι άδειοι από ενέργεια και να έχετε εκνευρισμό.

Αν κάνετε εξετάσεις και το μόνο εύρημα είναι η υπόταση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να την ανεβάσετε. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που μπορείτε να πάρετε και να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Πρέπει να πίνετε πολλά υγρά κυρίως νερό.

Να αυξήσετε το αλάτι στη διατροφή σας.

Τα γεύματα σας να είναι μικρά και συχνά.

Να προτιμάτε τροφές που είναι πλούσιες σε υγρά, όπως φρούτα και λαχανικά.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό λιγότερη ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται η ορθοστασία για πολύ ώρα.

Να αποφεύγετε φαγητά που έχουν αρκετά λιπαρά βαραίνουν το στομάχι, το οποίο συγκεντρώνει πολύ αίμα, ρίχνοντας περιφερικά την πίεση.

Να αποφεύγετε να πίνετε αλκοόλ σε αυτές τι περιπτώσεις. Το αλκοόλ προκαλεί αγγειοδιαστολή, κάτι που ρίχνει την πίεση και ταυτόχρονα σε αφυδατώνει.

Να πίνετε καφέ.

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού να μένετε σπίτι

Η αφυδάτωση και η εφίδρωση είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν υπόταση