fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταπολεμήστε την κατακράτηση με φραγκόσυκα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το θαυματουργό φρούτο με τους έντονους πορτοκαλο- κόκκινους καρπούς!

Το όμορφο φραγκόσυκο με τα εντυπωσιακά χρώματα δεν διαθέτει μόνο ωραία εμφάνιση, αλλά και ένα σύνολο από πολύτιμες για την υγεία ιδιότητες. Οι ουσίες του φραγκόσυκου ονομάζονται βεταλαΐνες και έχουν μελετηθεί για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τον έλεγχο του ζαχάρου και της χοληστερίνης, καθώς και για ανακούφιση γαστρεντερικών ερεθισμών. Ωστόσο κάτι που αφορά όλες τις γυναίκες είναι το γεγονός οτι βοηθάει στην κατακράτηση των υγρών. Το φραγκόσυκο είναι το φρούτο εκείνο που με απόλυτα φυσικό τρόπο αυξάνει τη διούρηση, αποβάλλοντας τα περιττά υγρά και τα επιπλέον κιλά. Το εντυπωσιακό είναι η απουσία παρενεργειών που χαρακτηρίζει το εκχύλισμα του φραγκόσυκου. Βάση κλινικών μελετών, το συγκεκριμένο συστατικό δεν διαταράσσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο οργανισμό. Με απλά λόγια μειώνει την κατακράτηση χωρίς να «αφυδατώνει».

Το φραγκόσυκο είναι ένα θρεπτικό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Όμως η κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου δεν αποδίδει στον οργανισμό τις συγκεντρώσεις των φυτοθρεπτικών ουσιών, στις οποίες έχουν παρατηρηθεί οι ευεργετικές ιδιότητές που αναφέραμε. Θα πρέπει να πάρετε συμπληρώματα διατροφής βασισμένα σε εκχύλισμα του φρούτου, για να δείτε αποτελέσματα στο σώμα σας.

5 ακόμα λόγοι για να καταναλώσετε φραγκόσυκα

Μειώνουν τα συμπτώματα του hangover.

Αντιμετωπίζουν τους πονοκεφάλους, τη ναυτία, την ξηροστομία και όλα τα συμπτώματα της μέθης.

Επηρεάζουν θετικά τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Είναι πλούσια σε μαγνήσιο και το αμινοξύ ταυρίνη, ουσίες σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Προστατεύουν από την οστεοπόρωση.


Καταπολεμά τις παρακάτω ασθένειες

Την διόγκωση του σπληνός

Την ελονοσία ,τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων

Τον σακχαρώδη διαβήτη

Την υπερτροφία του προστάτου

Την χοληστερόλη

Την φλεβίτιδα

Ορισμένες μορφές καρκίνου (στήθους, προστάτη, στομάχου , πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχει.