fbpx

Κάντε τον μεταβολισμό σας να "πετάει" μετά τις διακοπές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η διατροφή και ο μεταβολισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Μήπως με την επιστροφή σας στην πόλη, νιώθετε κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια και η διάθεση σας είναι πεσμένη; Ο καλός μεταβολισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία και την όψη του σώματός μας.

Τι είναι όμως ο μεταβολισμός;

Μεταβολισμός είναι η διαδικασία του οργανισμού κατά την οποία ό,τι τρώμε και πίνουμε, μετατρέπεται σε ενέργεια. Αφού καταναλώσουμε κάποιο προϊόν, ο οργανισμός το μεταβολίζει επεξεργάζοντας τις θερμίδες που λαμβάνει από το προϊόν με οξυγόνο, δημιουργώντας ενέργεια που μεταφέρεται στα κύτταρα. Επιπλέον είναι αυτός που καθορίζει το λίπος αρα και το βάρος μας.

Πώς να τον ενεργοποιήσετε για καλύτερη υγεία, απώλεια λίπους, και περισσότερη ενέργεια

Φάτε ένα καλό πρωινό. Ενα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, αποτελεί μια συνήθεια πολύ σημαντική για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας.

Κρατηθείτε σε κίνηση καθημερινά. Είτε είναι περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστήριο ή ό,τι άλλο σας ικανοποιεί, φροντίστε να κρατάτε το σώμα σας ενεργό με φυσική άσκηση.

Κάντε 5-6 γεύματα τη μέρα, είναι το μεγάλο μυστικό των πραγματικά αδύνατων ανθρώπων.

Να έχετε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, τρώγοντας υγιεινές τροφές.

Επιλέξτε καυτερά φαγητά καθώς ενισχύουν τον μεταβολισμό. Όταν τρώμε πικάντικα φαγητά, η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός γρηγορότερα, καίγοντας το συσσωρευμένο λίπος για την παραγωγή ενέργειας.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 με 9 ώρες.

Κάντε γυμναστική με βάρη καθώς το χτίσιμο μυών βοηθά τον μεταβολισμό σας να δουλεύει ρολόι.

Φάτε περισσσότερη πρωτείνη. Η κατανάλωση πρωτεΐνης καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθά τον οργανισμό μας να καίει λίπος και το μεταβολισμό μας να δουλεύει καλύτερα.

Τα τρόφιμα που βοηθάνε.

Μπανάνες

Βρώμη

Κινόα

Καρύδα

Βρώμη

Αβγά

Γαλακτομικά με χαμηλά λιπαρά