fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυϊκό πιάσιμο: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ενεργήστε σωστά και ψύχραιμα και θα πείτε αντίο στον πόνο πολύ σύντομα.

Οι πόνοι των μυών δεν είναι μια εύκολη κατάσταση και επιπλέον δεν αφορούν αποκλειστικά όσους γυμνάζονται. Οι μυϊκοί πόνοι μπορεί να προκληθούν από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση, όταν σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή κάνουμε μία απότομη κίνηση. Επιπλέον η κακή στάση του σώματος, η καθιστική ζωή και τα επιπλέον κιλά, είναι από τις πιο συνήθεις αιτίες για τα πιασίματα. Σε όλους μας έχει συμβεί και πραγματικά δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Επιπλέον οι περισσότεροι δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε έναν μυικό πόνο.

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί

Πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, μειώνουν τη φλεγμονή στους μυς, βοηθώντας στη θεραπεία του τραυματισμού σας.

Αποφύγετε να σηκώσετε βαριά αντικείμενα ή να κάνετε έντονη κίνηση, αγνοώντας τον πόνο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χειροτερέψετε.

Γενικά μείνετε σε ακινησία.

Το κάλιο είναι θαυματουργό. Πηγές πλούσιες σε κάλιο είναι οι μπανάνες, τα πορτοκάλια και ο χυμός πορτοκαλιού, τα πεπόνια, οι σταφίδες και οι πατάτες.

Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ καθώς είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ελαφρύ μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθά τον μυ να μην παραμένει σκληρός, βελτιώνοντας σημαντικά τον μυϊκό πόνο.

Αλείψτε μία αντιφλεγμονώδη αλοιφή και σκεπαστείτε.

Ανασηκώστε ή ακινητοποιήστε την τραυματισμένη περιοχή.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε πρωτείνη όπως στήθος κοτόπουλου, κόκκινο κρέας, ψάρι μπάρες πρωτεΐνης.

Κάντε ήπιες διατάσεις.

Μία καλή τακτική που βοηθάει πολύ είναι να τοποθετήσετε πάνω στον πονεμένο μυ, μία παγοκύστη για 20 λεπτά και αμέσως μετά να κάνετε ένα ζεστό ντους.