fbpx

Ταλαιπωρημένα νύχια; Κάντε ολική επαναφορά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μετά το καλοκαίρι τα νύχια απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα

Η Θάλασσα, το αλάτι, το ημιμόνιμο μανικιούρ και το gel έχουν κάνει τα νύχια σας αδύναμα και λεπτά. Αυτό που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πάλι γερά και λαμπερά νύχια είναι καταρχάς να κάνετε ένα διάλειμμα για να επιτρέψετε στα νύχα σας να "αναπνεύσουν".

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για τα ταλαιπωρημένα σας νύχια

Φροντίστε τα νύχια σας.

Κάντε ένα διάλειμμα για κάποιο διάστημα και χρησιμοποιήστε ένα top coat ή μια θεραπεία, ώστε να επιτρέψετε στα νύχια σας να δυναμώσουν και να αποφύγετε τη φθορά.

Για να δυναμώσουν εφαρμόστε ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια και ενυδατική κρέμα χεριών.

Κόψτε τα κοντά.

Αν τα νύχια είναι πολύ ταλαιπωρημένα, τοποθετήστε αρκετή κρέμα χεριών και φορέστε γάντια για κάποιες ώρες ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Καταναλώστε βιταμίνες όπως A, C και E και να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές όπως τα αυγά, η βρώμη και τα πράσινα λαχανικά.

Εφαρμόζετε πάντοτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια σας.

Αποφύγετε το καθαρό ασετόν και τα ξεβαφτικά νυχιών που το περιέχουν καθώς έχουν την τάση να αφαιρούν τα φυσικά έλαια του νυχιού και να οδηγούν στην αφυδάτωση του.

Αποφύγετε λοιπόν το πλύσιμο χωρίς λόγο και όταν χρειάζεται, προτιμήστε πιο ήπια θερμοκρασία νερού.

Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά και χημικά προϊόντα, καθώς τα συστατικά που περιέχουν αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα νύχια.

Σπιτική θεραπεία για απαλά χέρια.

Υλικά

1 κρόκος αυγού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι και εφαρμόστε στα νύχια σας, κάνοντας μασάζ για 2 λεπτά στο καθένα ξεχωριστά. Τυλίξτε τα νύχια σας με διάφανη μεμβράνη κουζίνας και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Ρίξτε νερό και στο τέλος μπορείτε να περάσετε με λίγο βαμβάκι χυμό λεμονιού από όλα τα νύχια σας, αν η μυρωδιά του αυγού είναι ενοχλητική. Εφαρμόστε τη θεραπεία 3 φορές την εβδομάδα.