fbpx

Σταφυλοθεραπεία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αξίζει να μπείτε στον κόπο ή να την αγνοήσετε;

Το σταφύλι κυρίως λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Θεωρείται η κυριότερη τροφή αποτοξίνωσης. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν σταφυλοθεραπεία το φθινόπωρο για να "καθαρίσουν" τον οργανισμό τους απο τις τοξίνες αλλά να χάσουν και τα περιττά κιλά.

Πώς γίνεται: Ξεκινάτε να τρώτε μόνο σταφύλι για κάποιες ημέρες. Αυτό βάζει το πεπτικό σύστημα σε ηρεμία αφού καταναλώνει μόνο ένα τρόφιμο. Το σώμα δαπανά το 30% για την πέψη και μπορεί να επικεντρώσει την υπόλοιπη προσοχή του στην καταπολέμηση των τοξινών.

Προετοιμασία: Καλό θα είναι να προετοιμαστείτε για την θεραπεία ελαφρύνοντας τα γεύματά σας αρκετές μέρες νωρίτερα. Σταματήστε τα πλούσια σε θερμίδες πιάτα, το αλκοόλ, τα γλυκά, τις σοκολάτες και τον καφέ.

Στόχοι:

Detox

Ανανέωση του οργανισμού

Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα, τις αϋπνίες, τα δερματικά προβλήματα, την χρόνια κόπωση

Κάνει καλό στα νεύρα

Χάνετε κιλά.

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, του ουρολογικού, καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα και ρευματισμοί.

Η ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα του σταφυλιού, εμφανίζει ισχυρή αντιγηραντική δράση, προστατεύοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και βοηθώντας στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης.

Πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία:

Τρώτε μόνο σταφύλια για 25-30 ημέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ ή τσάι. Αν διψάτε το νερό επιτρέπεται. Πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από ένα κιλό για τους παχείς και έως ενάμιση για τους αδύνατους. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση.

Πώς θα αισθάνεστε κατά την διάρκεια της θεραπείας:

Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή σας κάνει να αισθάνεστε βαριεστημένοι και εξαντλημένοι. Τους πολύ εύσωμους μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του για την εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, την απορρίψη των νεκρών κυττάρων και την ανάπλαση του γενικώς. Τα σταφύλια δίνουν πολύ περισσότερη δύναμη και αντοχή από κάθε άλλη τροφή και σύντομα την νωθρότητα και την εξάντληση θα τις αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξη για κίνηση.