fbpx

Μπείτε στο στενό σας τζην χωρίς δίαιτα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως μπορεί να συμβεί μέσα σε 2 εβδομάδες

Έχετε σκεφτεί οτι μπορεί να τρώτε υγιεινά αλλά να μην χάνετε πόντους και να έχετε ένα μόνιμο φούσκωμα σε κοιλιά και γλουτούς; Γνωρίζετε οτι υπάρχουν τροφές που σας φουσκώνουν; Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η ντομάτα, τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και τα γαλακτοκομικά. Τα τρόφιμα αυτά φουσκώνουν παροδικά -γι’ αυτό και πρέπει να τα αποφεύγετε. Τα γαλακτοκομικά (κυρίως τα τυριά, που επιπλέον είναι αλμυρά και λιπαρά) για να μεταβολιστούν από τον οργανισμό χρειάζονται νερό σε τετραπλάσια ποσότητα από τη δική τους, οπότε και επιβαρύνουν το σώμα με κατακρατήσεις υγρών. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν προκειμένου να χάσετε πόντους απο την περιφέρεια και να ξεφουσκώσετε στην περιοχή της κοιλιάς;

Ενεργοποιήστε το έντερο επιλέγοντας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως τα δημητριακά πρωινού και τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το αναποφλοίωτο ρύζι, τα φρέσκα φρούτα με τη φλούδα τους, καθώς και τα αποξηραμένα (που έχουν ήπια καθαρτική δράση) και τα ωμά λαχανικά.

Ως λιπαρή ύλη χρησιμοποιήστε μόνο το ελαιόλαδο, όχι όμως περισσότερο από 2 κουταλιές την ημέρα.

Πρέπει κάθε μέρα να τρώτε τουλάχιστον 5 γεύματα (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).

Το ιδανικό είναι το μεσημεριανό να είναι το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας (μία μερίδα εστιατορίου) και το βραδινό παρόμοιο, αλλά μικρότερο.

Φροντίστε το σνακ σας να μην είναι ίδιο το δεκατιανό με το απογευματινό και επίσης να μην τρώτε περισσότερα από 2 μέτρια φρούτα την ημέρα. Έτσι, αν στο πρωινό φάγατε φρουτοσαλάτα ή ήπιατε χυμό, τα σνακ που θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα θα πρέπει αν είναι διαφορετικών ειδών.

Οι σαλάτες δεν πρέπει να έχουν αλάτι, αλλά λεμόνι ή ξίδι.

Αποφύγετε τα έτοιμα και συσκευασμένα τρόφιμα που έχουν πολύ αλάτι, όπως οι κονσέρβες, κάθε είδος έτοιμου φαγητού και τα αρτοποιήματα (και το ψωμί).

Ομοίως και τα πολύ λιπαρά κρέατα.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς όπως τα κάσιους και τα καρύδια Βραζιλίας για να βοηθήσετε με την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Πιείτε φρέσκο ​​χυμό σέλινου καθημερινά με άδειο στομάχι για να βοηθήσετε την αλκαλικότητα του οργανισμού και ως προληπτικό μέτρο για τα προβλήματα του θυρεοειδούς.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά γιατί περιέχουν πολλή ζάχαρη και επιπλέον φουσκώνουν.

Μην αγοράζετε συνέχεια παστεριωμένο γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας που δεν λήγει ποτέ. Αυτό δεν είναι φυσικό και πιθανώς δεν είναι κάτι που θέλετε να βάλετε στο σώμα σας.