fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήπως τα μαλλιά που χάνετε είναι σοκαριστικά πολλά;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η απώλεια μαλλιών οφείλεται σε πολλούς και σημαντικούς λόγους

Ας ξεκινήσουμε απο το γεγονός οτι οι άνθρωποι χάνουμε περίπου 60-100 τρίχες καθημερινά. Τι γίνεται όμως όταν βλέπουμε τις τρίχες μας παντού; Όταν οι βούρτσες γεμίζουν μαλλιά και η τριχόπτωση γίνεται μια καθημερινή συνήθεια που σχολιάζετε απο φίλους και συγγενείς;

Διαβάστε τους λόγους που τα μαλλιά σας πέφτουν σοκαριστικά

Έλλειψη πρωτείνης: Είναι χρήσιμο να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως το άπαχο κοτόπουλο, το ελληνικό γιαούρτι και τα καρύδια. Το κόκκινο κρέας και τα όσπρια επίσης είναι σπουδαίες πηγές πρωτείνης.

Ο υποθυρεοειδισμός όσο και ο υπερθυρεοειδισμός, μπορούν να προκαλέσουν ξαφνική απώλεια τριχών, τόσο στο κεφάλι, όσο και σε άλλα σημεία, όπως τα φρύδια. Ρυθμίστε τον θυροειδή σας για επαναφορά των μαλλιών σε φυσιολογική κατάσταση.

Αραιώστε τη χρήση εργαλείων με θερμότητα και μην πιάνετε τα μαλλιά σας σε πολύ σφιχτή κοτσίδα, προκειμένου να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται.

Οι γυναίκες με ενδείξεις υπερανδρογοναιμίας, όπως αυτές που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, είναι περισσότερο επιρρεπείς στην τριχόπτωση.

Οι δίαιτες-εξπρές, ο υποσιτισμός, αλλά και το φαγητό με ελάχιστη ως μηδαμινή διατροφική αξία, όπως το junk food και τα γλυκά.

Χαμηλά επίπεδα σιδήρου μπορεί να οφείλονται στην κακή διατροφή.

Καταναλώνουμε βιοτίνη η οποία ονομάζεται και βιταμίνη Η και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας της τρίχας και των νυχιών.

Πρσθέτουμε στην διατροφή μας φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τριχών.

Ένας έξυπνος τρόπος για να καταλάβετε αν τα μαλλιά που χάνετε είναι φυσιολογικά πιάστε με την μια παλάμη περίπου 60 μαλλιά και τράβηξτε τα απαλά παιρνώντας τα δάχτυλά σας ανάμεσά τους. Αν οι τρίχες που έπεσαν είναι περίπου 5-8 τότε είναι κάτι φυσιολογικό. Αν όμως είναι πάνω απο 15, τότε κάτι συμβαίνει με τον οργανισμό σας και καλό θα είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.