fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wasabi: Τι θα κερδίσετε αν το εντάξετε στην διατροφή σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το ξέρατε οτι βοηθάει στους ρευματισμούς και στην αρθρίτιδα;

Το πράσινο wasabi φημίζεται ως κάτι πολύ καυτερό, που όμως έχει πολλά οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό. Το φυτό wasabi φυτρώνει άγριο στα ιαπωνικά βουνά και είναι πολύ εύθραυστο. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα με ακόμη πιο ισχυρό άρωμα. Μάλιστα αποδείχθηκε ότι είναι το ιδανικό καρύκευμα για το ωμό σούσι, γιατί όχι μόνο αντισταθμίζει τη δυσοσμία των ωμών ψαριών αλλά παράλληλα, βοηθά στην πρόληψη μιας δυνητικής τροφικής δηλητηρίασης. Το αυθεντικό wasabi περιέχει βιταμίνη Β-6, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C, παρέχοντας το 69% της συνιστώμενης καθημερινής πρόσληψης.

Που χρησιμοποιείται: Στο sashimi, το σούσι και άλλα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας και καταναλώνεται σε πολύ μικρή ποσότητα, λόγω της καυτερής ιδιότητάς του, η οποία, όμως, δεν διαρκεί πολύ.

Έχει παρενέργειες; Άν ξεπεράσετε τα όρια μια πολύ σημαντική παρενέργεια είναι ότι μπορεί να βλάψει το συκώτι, λόγω μιας ουσίας του, της ηπατοτοξίνης, η οποία σε μικρές δόσεις δεν βλάπτει, αλλά σε μεγάλες μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες του ήπατος. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις αλλεργίες σας και με τέτοιες ιδιαίτερες τροφές να είστε προσεκτικοί την πρώτη φορά. Το wasabi μπορεί επίσης να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, διάρροια, ναυτία και αιμορραγική διαταραχή.

Τα πολλαπλά οφέλη:

Κάνει καλό στα έντερα καθώς μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή εκεί και να μειώσει τον κίνδυνο συνδρόμου διαρρέοντος εντέρου, μια πάθηση όπου ο βλεννογόνος φραγμός του εντέρου χάνει την αποτελεσματικότητά του και δεν μπορεί να αποτρέψει κάποια μεγάλα μόρια και μικρόβια από το να περάσουν κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος.

Βοηθάει το απαπνευστικό. Ταυτόχρονα, «καθαρίζει» τα ιγμόρεια και αυτό βοηθά συχνά όσους πάσχουν από εποχικές αλλεργίες ή ακόμη και από το κοινό κρυολόγημα.

Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Έχει βρεθεί ως η πιο αντιβακτηριδιακή τροφή έναντι στα βακτήρια E. Coli και τον Σταφυλόκοκκο.

Παίζει ρόλο στη μείωση του πρηξίματος των αρθρώσεων, στη φλεγμονή και μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Το ρόλο τους παίζουν και σε αυτή την περίπτωση οι ισοθειοκυανάτες, που έχει φανεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή στις αρθρώσεις, στους συνδέσμους και τους μυς, έτσι ώστε να μειώνεται ο πόνος.

Για το τέλος σας κρατήσαμε το καλύτερο καθώς το wasabi σας βοηθάει να χάσετε κιλά. Είναι κατάλληλο για όλους εκείνους που ανυπομονούμε να χάσουν βάρος. Πρόκειται για ένα καλύτερο υποκατάστατο σε σύγκριση με άλλα σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας και περιέχει θρεπτικά συστατικά για να θρέψει το σώμα σας.