fbpx

Αυτό το ρόφημα θα σας ανακουφίσει απο τα συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πιστέψτε μας ανακουφίζει άμεσα

Η γνωστή και ως ευερέθιστο έντερο, η σπαστική κολίτιδα εμφανίζεται με επίμονα συμπτώματα από το παχύ έντερο, χωρίς όμως σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα και με σημαντική επίδραση των ψυχολογικών παραγόντων στη δημιουργία του. Aντιμετωπίζεται πολύ συχνά στην καθημερινή ιατρική πρακτική και χωρίς να είναι σοβαρή αρρώστια έχει ενοχλήματα που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους. H αυστηρή δίαιτα για αδυνάτισμα, η κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών και καθαρτικών, το κάπνισμα, η εξαντλητική εργασία με στέρηση ξεκούρασης και ύπνου και το πρόχειρο φαγητό με μικρή λήψη νερού είναι βασικές αιτίες εμφάνισης της σπαστικής κολίτιδας. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της σπαστικής κολίτιδας είναι τα ξαφνικά φουσκώματα της κοιλιάς που σχεδόν πάντα συνοδεύονται από πόνους που εντοπίζονται στο αριστερό ή δεξιό κάτω μέρος της κοιλιάς.

Η συνταγή για το ρόφημα που ανακουφίζει απο τα συμπτώματα.

Σε 1 ποτήρι βραστό νερό, ρίχνετε 1 κουταλάκι μέντα και το αφήνετε σκεπασμένο για 7-10 λεπτά.

Πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα μετά το φαγητό για 2 εβδομάδες. Εναλλακτικά, κάνετε επαλείψεις με αιθέριο έλαιο μέντας 2 φορές την ημέρα στην κοιλιά σας, αριστερόστροφα, όταν είστε νηστικοί και όταν δεν πονάτε (σε 10 ml αμυγδαλέλαιο, ρίχνετε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας).

Η μέντα και το αιθέριο έλαιό της ως μια από τις πλέον αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.