fbpx

Η σωστή φροντίδα για νεανικό λαιμό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Συμβουλές, tips και μια σπιτική μάσκα για δέρμα χωρίς ρυτίδες

Πρόκειται για ένα σημείο του σώματος που δέχεται πολύ πίεση και οι περισσότερες το ξεχνάμε. Αποτέλεσμα της παραμελημένης φροντίδας είναι να δέχεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής, τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη αυτής της περιοχής με την τόσο λεπτή επιδερμίδα. Μπορεί να έχουμε ένα τέλειο πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και η περιοχή του λαιμού να προδώσει την αληθινή ηλικία με λεπτές ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος, σακούλιασμα σε ορισμένα σημεία, ορατά, αρχικά περισσότερο κατά την κίνηση κατάποσης, και όσο προχωρά η γήρανση, συνεχώς.

Τι μπορεί κάνετε:

Μεσοθεραπεία: Η μεσοθεραπεία με roller είναι μια πολύ καλή επιλογή για το χειμώνα και ο δερματολόγος καλό είναι να χρησιμοποιεί πιο επεμβατικό (με μακρύτερες ακίδες) roller που φτάνει βαθύτερα στο δέρμα ενεργοποιώντας με μικροτραυματισμούς (με κατάλληλες κινήσεις) την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία γίνεται με εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για να μην πονά η ασθενής.

Καθαρισμός: Οταν καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας, καθαρίστε και το λαιμό σας με τον ίδιο τρόπο και σκουπίστε τον μετά με ένα ζεστό σφουγγαράκι ή καθαρό πανάκι.

Ύπνος: Προσέξτε το μαξιλάρι σας. Δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλό.

Στάση σώματος: Εάν συνηθίζετε να καμπουριάζετε, προσπαθείτε να το διορθώσετε, καθώς όταν το κεφάλι γέρνει μπροστά, χαλαρώνει του μυς του λαιμού. Οταν διαβάζετε, ή κοιτάτε το κινητό σας ή το τάμπλετ και τον υπολογιστή, καθίστε σε σωστό ύψος και μη σκύβετε πολλή ώρα το κεφάλι.

Χαλάρωση και διπλοσάγανο: Μπορείτε να τοποθετείτε θερμές κομπρέςες για μερικά λεπτά κάτω από το σαγόνι σας εναλλάξ με κρύες, ώστε να προκαλέσετε σύσφιξη του επιδερμικού ιστού.

Συνταγή για την καταπολέμηση των ρυτίδων

1 ασπράδι αβγού

Οδηγίες παρασκευής

Χτυπήστε το ασπράδι σε ένα μπολ και απλώστε το στο δέρμα του λαιμού. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά.

Ξεπλύνετε με νερό και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.







Διαβάστε ακόμα