fbpx

5 συμβουλές για να χαλαρώσετε μετά απο μια δύσκολη μέρα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γιατί το αξίζετε

Η δουλειά, η οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον, η καθημερινότητα συνεχώς μας πιέζει, δημιουργώντας μας στρες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε για μια στιγμή. Πολλές φορές το να χαλαρώσει κάποιος μοιάζει πολύ δύσκολο, ωστόσο είναι σχετικά εύκολο αν γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους. Αν ακολουθήσετε αυτές τις 5 σωτήριες τεχνικές χαλάρωσης θα δείτε την ζωή σας να καλυτερεύει και το άγχος να εξαφανίζεται.

Κάντε βαθιές αναπνοές. Η βαθιά αναπνοή καταπολεμά την επίδραση του στρες μειώνοντας τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση. Καθήστε ίσια με τα μάτια κλειστά και το ένα χέρι στην κοιλιά σας. Αναπνεύστε αργά μέσω της μύτης, αισθανθείτε την αναπνοή να αρχίζει στην κοιλιά και βοηθήστε την προς το δρόμο της στην κορυφή του κεφαλιού. Αναστρέψτε τη διαδικασία καθώς εκπνέετε από το στόμα.

Το γέλιο είναι σωτήριο. Γελάστε δυνατά. Ένα καλό γέλιο δεν σας αποφορτίζει μόνο ψυχικά. Μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, και αυξάνει τις ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν τη διάθεσή σας. Δείτε την αγαπημένη σας ταινία, διαβάστε κόμικς ή μιλήστε με κάποιον που σας κάνει να χαμογελάτε.

Γυμναστείτε με κάθε τρόπο. Δεν είναι απαραίτητο να τρέχετε στα γυμναστήρια και να σηκώνετε βάρη. Όλα τα είδη άσκησης, όπως η γιόγκα και το περπάτημα μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη και το άγχος βοηθώντας τον εγκέφαλο να απελευθερώσει χημικές ουσίες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να έχετε μια ευκαιρία να αντιμετωπίσετε το στρες.

Μιλήστε με τους φίλους σας. Το κοινωνικό σας δίκτυο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για τη διαχείριση του στρες. Μιλήστε με τους άλλους-ιδανικά πρόσωπο με πρόσωπο ή τουλάχιστον στο τηλέφωνο. Μοιραστείτε αυτό που σας συμβαίνει. Μπορείτε να δείτε αλλιώς το πρόβλημά σας μέσα απο τις συμβουλές των φίλων.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική. Όποια μουσική σας αρέσει αποτελεί ένα μέσο για να χαλαρώσετε. Το να τραγουδήσετε επίσης είναι πολύ σημαντικό καθώς σας χαλαρώνει. Επιλέξτε αγαπημένα τραγούδια ή φυσικούς ήχους και επιτρέψτε στον εγκέφαλό σας να εστιάσει στις διαφορετικές μελωδίες, όργανα ή τραγουδιστές.