fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν θέλετε να φτάσετε τα 100 καταναλώστε καθημερινά αυτές τις 4 τροφές

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες για να ζήσετε καλύτερα και περισσότερο!

Ξεχάστε το junk food, αφήστε τα chips και διαγράψτε την ζάχαρη αν θέλετε να ζήσετε καλά και ποιοτικά για πολλά χρόνια. Ο καιρός δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στο πόσο θα ζήσουμε ούτε η γεωγραφική θέση, αλλά η σωστή διατροφή και ιδιαίτερα αυτά τα 4 τρόφιμα.

Τα φασόλια

Τα χόρτα

Οι ξηροί καρποί

Τα δημητριακά

Τα γεύματά που βασίζονται σε φασόλια, ξηρούς καρπούς, πλιγούρια βρώμης, ψωμιά ολικής άλεσης και πραγματικό γάλα σόγιας βοηθούν να ζείτε δέκα χρόνια περισσότερα απο οτι κάποιος που καταναλώνει junk food. Προσθέστε ρύζι,φασόλια και τορτίγιες στην καθημερινή σας διατροφή και γεμίστε ενέργεια.

Βράστε σπανάκι και άγρια πικραλίδα, αυτά τα χόρτα έχουν 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά απ' ότι το κόκκινο κρασί. Αποτοξινώνουν το συκώτι και ενισχύουν τον μεταβολισμό. Επιπλέον περιέχουν φυτοχημικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο διαχειρίζεται τη χοληστερίνη, εξισορροπεί ορμόνες, αποτοξινώνει το αίμα και μεταβολίζει τα λίπη. Τα χόρτα μειώνουν τη διάθεσή μας για γλυκό. Η συστηματική κατανάλωση πικρών λαχανικών "εκπαιδεύει" τους γευστικούς κάλυκες σε νέες γεύσεις και σταδιακά μειώνει τη διαρκή επιθυμία για γλυκά και τροφές με ζάχαρη ή σάκχαρα (από τις σοκολάτες μέχρι τα φρούτα και το ψωμί).

Οι καρποί μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου και των καρδιακών νοσημάτων, τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε γερνώντας. Μελέτες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά καταναλώνει κάποιος ξηρούς καρπούς τόσο λιγότερο κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο. Επιπλέον έχουν πολλά καλά λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό όταν καταναλώνονται με μέτρο, αλλά μπορούν να προκαλέσουν διάρροια και άλλα προβλήματα αν τους καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες.

Για κάθε μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως που καταναλώνει κάποιος την ημέρα, μειώνει κατά 5% τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες και κατά 9% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, χαλκό και φυτοοιστρογόνα (λιγνάνες). Το φυλλικό οξύ και τα φυτοοιστρογόνα που περιέχουν, δρουν σε συνεργία με τις φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην πρόληψη κατά του καρκίνου.