fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νυστάζετε συνέχεια; Μάθετε τους πιο σοβαρούς λόγους

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είναι καιρός να μάθετε τι συμβαίνει με την υγεία σας και βασικά με τον ύπνο σας.

Φταίει η κούραση; Μήπως η κακή διατροφή ή απλά το παρακάνετε με τους καφέδες; Γιατί ενώ κοιμάστε και δεν ξενυχτάτε την επόμενη μέρα δεν μπορείς να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας; Τι φταίει και δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στην καθημερινότητα ενώ "κλείσατε" δεκάωρο ύπνο;

Εκτός απο την σωματική κόπωση υπάρχουν κάποιοι σοβαροί λόγοι που ίσως δεν έχουν περάσει απο το μυαλό σας και νιώθετε επίμονη υπνηλία.

1. Κάντε μια επίσκεψη στον ωτορινολαρυγγολόγο για να εξετάσει το διάφραγμα. Διάφορες ανατομικές διαταραχές στην περιοχή της μύτης ίσως εμποδίζουν τη δίοδο του αέρα και να δημιουργούν δυσκολίες στην αναπνοή.

2. Εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε υπνική άπνοια η οποία είναι ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας (π.χ. υπέρταση, αρρυθμίες στην καρδιακή λειτουργία), γι’ αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

3. Έχετε κατάθλιψη. Η υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να αποτελεί και σύμπτωμα κατάθλιψης.

4. Είστε διαβητικός. Η επίμονη υπνηλία αποτελεί σημάδι υπογλυκαιμίας, επειδή πιθανότατα το σάκχαρο έχει απορρυθμιστεί, και επομένως η επίσκεψη στον διαβητολόγο επιβάλλεται.

5. Δεν αερίζετε καλά τον χώρο σας. Η μειωμένη παροχή οξυγόνου προκαλεί υπνηλία.

6. Έχετε υποθυρεοειδισμό. Η αδικαιολόγητη νύστα μέσα στη μέρα εμφανίζεται όταν ο θυρεοειδής δεν ρυθμίζεται σωστά, οπότε και είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον γιατρό σας.

7. Έχετε αναιμία

8. Παίρνετε φάρμακα όπως αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και ηρεμιστικά. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία, ακριβώς επειδή η δράση τους επικεντρώνεται στη χαλάρωση ολόκληρου του οργανισμού.