fbpx

Βγάλατε ένα μεγάλο σπυρί πριν το σημαντικό ραντεβού; Υπάρχει λύση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δυστυχώς εμφανίζεται πάντα τη λάθος στιγμή

Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας) μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον. Σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο ειδικά αν έχετε κάποιο σημαντικό επαγγελματικό ή προσωπικό ραντεβού. Το σπυράκι θα εμφανιστεί συνήθως στο πρόσωπο, τον λαιμό, την πλάτη και τους ώμους και μπορεί όταν εμφανίζεται στο σώμα να μη μας απασχολεί, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με το πρόσωπο. Το στρες φαίνεται ότι επίσης παίζει ρόλο και στην εμφάνιση της ακμής και τα σπυράκια, καθώς η τεστοστερόνη μαζί με τις ορμόνες του στρες προκαλούν επιπλέον αύξηση της παραγωγής σμήγματος.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά

Ο πάγος κάνει θαύματα. Μπορεί να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι. Επιπλέον βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τυλίξετε τον πάγο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε το στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για μερικά δευτερόλεπτα.

Το λεμόνι αποδεικνύεται ο χειρότερος εχθρός για τα σπυράκια. Η χρήση του χυμού λεμονιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού βοηθά τα σπυράκια να “στεγνώσουν” πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό λεμονιού. Μπορείτε να βουτήξετε μια καθαρή μπατονέτα σε φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τη στο σπυράκι πριν πάτε για ύπνο.

Το ροδόνερο κάνει "δουλειά". Το ροδόνερο, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ανοίγει τους φραγμένους πόρους του δέρματος, μειώνει τις κοκκινίλες και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Περιέχει επίσης βιταμίνη C που είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, ηρεμιστικό και ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες. Απλά καθαρίστε το δέρμα σας με ροδόνερο.