fbpx

Bulgarian Split Squat: Η τέλεια άσκηση για τα πόδια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δείτε πώς θα κάνετε αυτή την θαυματουργή άσκηση

Το σκουότ είναι μια εξαιρετική άσκηση για τα πόδια και όλο το σώμα όταν εκτελείται υπο ασφαλείς συνθήκες. Πρόκειται για τον βασιλιά των ασκήσεων για τα πόδια. Ομως και το split squat ειναι μια εξίσου αποτελεσματική άσκηση, η οποία έχει γίνει όλο και πιο διάσημη τα τελευταία χρόνια, και όποιος την έχει κάνει γνωρίζει το πόσο αποτελεσματική και επίπονη είναι. Τα κλασικά σκουοτ είναι μια πολύ καλή άσκηση, αλλά αν υπάρχει θέμα τραυματισμού σε πλάτη/μέση και δεν υπάρχει δυνατότητα βαρέων σκουοτ πλέον, υπάρχουν πολλές άλλες ασκήσεις - μεταξύ τους και το σπλιτ σκουότ - οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποτελεσματική ενδυνάμωση και αύξηση μυικού όγκου στα πόδια.

Στα Bulgarian split squats βάζουμε το μετατάρσιο σ' έναν χαμηλό πάγκο για να δώσουμε την έμφαση στη μια πλευρά. Ο πάγκος να είναι χαμηλός τόσο για το θέμα της ισορροπίας όσο και των τάσεων που αναπτύσσονται στη σπονδυλική στήλη. Πολύ αποτελεσματικά για τους γλουτούς αλλά απαιτούν έλεγχο της ισορροπίας κι έτσι είναι πιο κατάλληλα για τους εμπειρότερους. Γυμνάζουν επίσης τετρακέφαλους, δικέφαλους και γαστροκνήμιους. Να θυμάστε πάντα πώς όσο πιο μπροστά βάζουμε το άλλο πόδι τόσο ανεβαίνει η έμφαση στους γλουτιαίους ενώ πηγαίνοντας το πιο πίσω η έμφαση δίνεται στον τετρακέφαλο.

Δείτε πώς θα κάνετε σωστά τα bulgarian split squat

Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να εκτελείτε την άσκηση σωστά και χωρίς βάρος στην αρχή. Επειδή πέφτει πολύ βάρος στο ένα πόδι μπορεί να τραυματιστείτε στα γόνατα πολύ σοβαρά.