fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα αποφύγετε τους γευστικούς πειρασμούς των γιορτών

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κάντε την "αμαρτία" σωστά!

Ας ξεκινήσουμε απο τα οικογενειακά δείπνα στις γιορτές τα οποία είναι δύο ή τρία ή και παραπάνω πολλές φορές. 'Επειτα είναι τα after office drinks μετά το γραφείο. Τέλος τα γλυκά των Χριστουγέννων τα οποία είναι κυριολεκτικά παντού. Έίναι πολύ εύκολο αυτή την εποχή να ξεφύγουμε από τη σωματική άσκηση και τον υγιεινό τρόπο διατροφής και να αυξήσουμε το βάρος μας. Οι γευστικοί πειρασμοί είναι σχεδόν σε όλα τα σπίτια και τους χώρους ψυχαγωγίας και εμείς καλούμαστε να αντισταθούμε πράγμα πολύ δύσκολο τις περισσότερες φορές.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι τρόποι για να διατηρήσετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια των γιορτών και να παραμείνετε στα κιλά σας. Μάθετε πως θα το πετύχετε.

Μην τρώτε υπερβολικά σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια. Επιλέξτε ένα ή δύο το πολύ καλέσματα που θα φατε περισσότερο

Την επόμενη μέρα πιείτε πολύ νερό και περπατήστε

Συνεχίστε να κάνετε γυμναστική και κατά την διάρκεια των γιορτών.

Καταναλώστε πρωτεΐνη. Είναι δύσκολο να φάτε υπερβολικά εφόσον οι τροφές που καταναλώσατε είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, και τα ψητά κρέατα.

Τα λιπαρά όπως λάδι, βούτυρο, dressing θα πρέπει να τα περιορίσετε στην ποσότητα του ενός δακτύλου. Το να προσέχετε τις ποσότητες από κάθε τι που τοποθετείτε στο πιάτο είναι ο πιο πρακτικός και εύκολος τρόπος για να αποφύγετε την υπερβολική δόση φαγητού και να ισορροπήσετε τη διατροφή σας.

Όσο μπορείτε μείνετε μακριά απο κουραμπιέδες, δίπλες και μελομακάρονα. Υιοθετήστε πιο υγιεινές συνήθειες όπως η στέβια και αγοράστε μελομακάρονα, κουλουράκια και γλυκά φτιαγμένα απο το συγκεκριμένο φυτό. Θα γλιτώσετε πολλές περιττές θερμίδες.

Τέλος περιορίστε το "βαρύ" αλκοόλ και πιείτε κρασί λευκό.

Μην τρώτε πολύ αργά τα βράδια. Φροντίστε τα πλούσια γεύματα να τα κάνετε νωρίς το μεσημέρι ή αργά τα απόγευμα.