fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέρμα και αλκοόλ

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πώς να φρεσκάρετε την επιδερμίδα σας μετά απο το hangover του ρεβεγιόν

Η αλήθεια είναι οτι τις επόμενες μέρες θα φάτε αρκετά και θα καταναλώσετε αρκετό αλκοόλ. Εκτός απο τον ενοχλητικό πονοκέφαλο την επόμενη μέρα έχετε να αντιμετωπίσετε και την αφυδατωμένη επιδερμίδα του προσώπου. Μην ανησυχείτε ωστόσο καθώς υπάρχουν κάποιοι "σωτήριοι" beauty κανόνες για να επαναφέρετε την χαμένη λάμψη στο δέρμα σας.

'Ερευνα που διεξάχθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σημειώνει ότι η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα λευκού κρασιού και λικέρ, συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο ροδόχρους ακμής στις γυναίκες. Η κατανάλωση αλκοόλ, που χαρακτηρίζεται ως δύο ποτά την ημέρα, όχι μόνο αφυδατώνει το δέρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή, πρόωρη γήρανση και αποχρωματισμό της επιδερμίδας.

Πιείτε νερό: Το αλκοόλ είναι διουρητικό και σας αφυδατώνει. Φροντίστε, λοιπόν, την επόμενη μέρα να καταναλώσετε πολύ νερό.

Κάντε μια μάσκα προσώπου. Δοκιμάστε κάποια με AHA που θα κάνει μικροαπολέπιση και θα διώξει τα νεκρά κύτταρα για να αναδυθεί από κάτω το νέο, φωτεινό δέρμα.

Πάρτε βιταμίνες. Συμπληρώματα βιταμίνης C, Ε αλλά και ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα θα ανανεώσει το δέρμα σας.

Μάσκα ματιών. Επενδύστε σε μια μάσκα ματιών ή ένα προϊόν σε μορφή stick που θα έχετε βάλει στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά στα πρηξίματα.

Χρησιμοποίησε τοπικά αντιοξειδωτικά. Οι θεραπείες με βιταμίνη C και Ε μπορεί να βοηθήσουν να επιδιορθωθούν τοπικά οι ορατές φθορές από το αλκοόλ.