fbpx

Μήπως το σούσι κρύβει επιπλέον θερμίδες;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και όμως μπορεί να σας παχύνει!

Σύμφωνα με έρευνες ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ιάπωνες είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους στον κόσμο είναι το σούσι! Κατά μέσο όρο, η ιαπωνική διατροφή (ωμό ψάρι, λαχανικά, ρύζι) περιέχει μόνο 30% λίπος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποτελείται από πολυακόρεστα λιπαρά, με αποτέλεσμα τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων να είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο. Επιπλέον, έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σούσι μπορεί να προστατέψει τους καπνιστές από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Το σούσι περιέχει λευκό ρύζι έναν απλό υδατάνθρακα, που αυτό σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό είναι επεξεργασμένο και γρήγορα αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, όταν τρώγεται μόνο του. Παρόλα αυτά όμως, τα πρόσθετα συστατικά που περιέχονται στο σούσι, το κάνουν μια αρκετά υγιεινή επιλογή γεύματος. Τα αγγούρια, το αβοκάντο και τα ψάρια είναι όλα πλούσια σε καλά λίπη και πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα ικανοποιητικό και πλήρες γεύμα. Γνωρίζετε ωστόσο τι πρέπει να αποφύγετε για να μην πάρετε έξτρα θερμίδες απο το "υγιεινό σούσι";

Πείτε όχι στην Tempura. Όπου Tempura είναι η διαδικασία της βύθισης των θαλασσιών και λαχανικών σε μείγμα αλεύρου (κουρκούτι), τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στο τηγάνι.

Προσέξτε τις σάλτσες. Ένα πακέτο σάλτσα σόγιας περιέχει 489 mg νατρίου (πάνω από το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και η σος φιστικιού μπορεί να προσθέσει σημαντικό ποσό στις συνολικές θερμίδες, καθώς επίσης και νάτριο.

Αποφύγετε την μαγιονέζα και τις κρέμες τυριών. Πρόκειται για ρολάκια με πάρα πολλές θερμίδες.

Μείνετε στις κλασικές επιλογές. Με το να επιλέξετε μικρότερα, πιο παραδοσιακά ρολά, θα γλιτώσετε μερικές θερμίδες και θα φάτε περισσότερο.

Η Ιαπωνική κουζίνα διαθέτει πιάτα με μεγάλες ποσότητες αλατιού, γι αυτό άλλωστε μία από τις μεγαλύτερες “διατροφικές” επιδημίες για τους Ιάπωνες είναι η υψηλή πίεση.

Σούσι και θερμίδες

Avocado Roll, 140 θερμίδες

California Roll, 255 θερμίδες

Kappa Maki (cucumber roll), 136 θερμίδες

Spicy Tuna Roll, 290 θερμίδες

Shrimp Tempura Roll, 508 θερμίδες

Salmon & Avocado Roll, 304 θερμίδες

Tuna (Maguro) Roll, 184 θερμίδες

Yellowtail & Scallion Roll, 245 θερμίδες

Ένα κομμάτι sashimi, 20- 45 θερμίδες

Μισό μπολ ρύζι, 140 θερμίδες

Μισό μπολ edamame, 140 θερμίδες

1 φλυτζάνι miso soup, 40 θερμίδες

Οι θερμίδες αφορούν ένα ρολό δηλαδή περίπου 5 sushi rolls.