fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποφέρετε απο αυχενικό; Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι γυναίκες είναι αυτές που υποφέρουν περισσότερο

Η κακή στάση σώματος τόσο την μέρα οσο και το βράδυ στον ύπνο, το στρες, η έλλειψη άσκησης και οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι μόνο μερικούς απο τους λόγους που οι περισσότεροι υποφέρουν απο πόνους στον αυχένα. Το αυχενικό σύνδρομο δεν είναι μια συγκεκριμένη πάθηση του αυχένα, όπως ίσως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αλλά ένα σύνολο συμπτωμάτων που μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα που αφορούν:

Τους αυχενικούς σπονδύλους (εκφυλιστικές αλλοιώσεις των σπονδύλων, οστεοαρθρίτιδα)

Τους μεσοσπονδύλιους δίσκους (κήλες μεσοσπονδύλιων δίσκων)

Τα νεύρα και τους μύες που εκφύονται ή απολήγουν στην αυχενική περιοχή (αυχενική ριζοπάθεια, περιαρθρίτιδα του ώμου, μυϊκός σπασμός και δυσκαμψία).

Οι μελέτες δείχνουν ότι το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας, δηλαδή περισσότερα από 1.000.000 άτομα έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους εκδηλώσει συμπτώματα αυχενικού συνδρόμου.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο το αυχενικό σύνδρομο

Φυσικοθεραπεία. Το μασάζ και οι ορθοπεδικές ασκήσεις για τον αυχένα έχουν ευεργετική δράση. Ακολουθούν οι φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για τον αυχένα, τα άνω άκρα και την πλάτη, με σκοπό την ενδυνάμωση των μυών των περιοχών αυτών για καλύτερη υποστήριξη του αυχένα και της ράχης.

Γυμναστική. Η ορθοπεδική γυμναστική, ασκήσεις με αντιστάσεις, τραβήγματα ή ένας συνδυασμός αυτών, δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο που πάσχει να τις εκτελεί μόνο του, χωρίς βοήθεια ειδικού.

Ένας απλός πόνος στον αυχένα από διάστρεμμα ή θλάση, με τη χρήση φαρμακευτικών ή φυσικών αντιφλεγμονωδών και την απλή επάλειψη με μια θερμαντική κρέμα, υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες. Σε μια τέτοια περίπτωση, πολύ βοηθητική είναι επίσης η εναλλάξ εφαρμογή θερμού-ψυχρού στην περιοχή και η ανάπαυση, όπως και η επίσκεψη σε έναν οστεοπαθητικό.

Η ομοιοπαθητική και ο βιοσυντονισμός μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν σημαντικά στο αυχενικό.

Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, κρατάτε το με το χέρι σας και μην το τοποθετείτε ανάμεσα στον ώμο και στο πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιείτε μια καρέκλα με πλάτη που στηρίζει καλά την πλάτη σας όταν κάθεστε σε ένα γραφείο ή σε ένα τραπέζι.

Τοποθετήστε την οθόνη του υπολογιστή σας στο ύψος των ματιών.

Αλλάζετε τη θέση του σώματός σας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας.

Μη μεταφέρετε υπερβολικά βαριές τσάντες. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε υπερβολικά τους ώμους σας για τη μεταφορά τους.