fbpx

Καταναλώστε φύκια και διώξτε την κυτταρίτιδα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα φύκια θεωρούνται φυσική υπερτροφή. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες φυκιών, οι οποίες ωστόσο δεν είναι όλες βρώσιμες. Κάποια είδη, όπως το nori, το wakame, το kombu κ.α χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα του σούσι, σε σαλάτες, σε σούπες. Τα φύκια αποτελούν πηγές πολύτιμων για τον οργανισμό θρεπτικών στοιχείων, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, που είναι παράλληλα απαραίτητη για την ενέργεια, τη δόμηση των ιστών και την καλή λειτουργία όλων των ζωντανών κυττάρων, αλλά ενισχύει και το μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μειώνει το λίπος.

Βοηθούν στη πέψη

Τα φύκια περιέχουν διαλυτές διαιτητικές φυτικές ίνες, οι οποίες όταν καταναλώνονται, έλκουν το νερό και φτάνοντας στο στομάχι, παίρνουν τη μορφή τζελ (γέλης), το οποίο γεμίζει το χώρο αυτό και έτσι υπάρχει γίνεται λιγότερη πρόσληψη τροφής. Η πέψη επιβραδύνεται όπως επιβραδύνεται και ο ρυθμός κατά τον οποίο απορροφούνται οι υδατάνθρακες κάτι που μειώνει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα.

Χάνετε κιλά

Η φουκοξανθίνη, μια χρωστική ουσία που απαντάται στα καφέ φύκια wakame, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, γιατί διεγείρει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος και να διατηρεί τα κιλά του.

Διώχνουν την κυτταρίτιδα

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε θεραπείες αδυνατίσματος, καθώς αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και δρουν κατά των εντοπισμένων λιπαποθηκών, αλλά συστήνονται και για τη συντήρηση της όψης του δέρματος, γιατί ενυδατώνουν σε βάθος το δέρμα, κάνουν σύσφιξη και λείανση.

Κάνουν καλό στο δέρμα

Με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που διαθέτουν, μπορούν να ενυδατώνουν το δέρμα και να συμβάλλουν στην αναζωογόνησή του, επιβραδύνοντας, παράλληλα, τη διαδικασία της γήρανσης.