fbpx

Γιατί δεν χάνουμε σχεδόν ποτέ τα 2 τελευταία κιλά;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το σώμα αρνείται πολλές φορές να χάσει βάρος

Κάνετε γυμναστική, ακολουθείτε μια σωστή διατροφή αλλα ο δείκτης της ζυγαριάς μένει «αμετακίνητος» και σας αποκαρδιώνει; Οι διαιτολόγοι παραδέχονται οτι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που το σώμα αντιστέκεται στην προσπάθειά που κάνετε να αδυνατίσετε Πότε λοιπόν μπλοκάρει το σώμα και αρνείται να χάσει κιλά;

Έχετε δυσκοιλιότητα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (κολίτιδα)

Μένετε νηστικοί πολλές ώρες.

Παραλείπετε βασικές ομάδες τροφίμων άρα στερείτε από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το μεταβολισμό σας.

Έχετε υποθυρεοειδισμό. Είναι μια κατάσταση στην οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκή ποσότητα θυρορμονών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο μεταβολισμός να λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς.

Καταναλώνετε κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και έτσι παίρνετε βάρος.

Δεν τρώτε αρκετά γαλακτομικά προιόντα. Η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι), προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και το μεταβολισμό των λιπών.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

Χρησιμοποιείτε περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεστε.

Δεν τρώτε αρκετά φρούτα. Το αυξημένο περιεχόμενο των φρούτων και λαχανικών σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά ενισχύει το μεταβολισμό σας.

Πολλές φορές ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Το σώμα σας δεν αναγνωρίζει αν κάνετε δίαιτα για αισθητικούς λόγους ή αν λιμοκτονείτε. Έτσι, η άμεση αντίδρασή του είναι να κάνει οικονομία στην καύση θερμίδων και λίπους σε βάρος του μυϊκού ιστού (για να σώσει τη ζωή σας). Η μικρότερη μυϊκή μάζα σημαίνει όμως ότι θα καίτε θερμίδες με μικρότερο ρυθμό. Μια λύση θα μπορούσε να είναι να διπλασιάσετε την πρόσληψη του αμινοξέος λευκίνη, που εντοπίζεται στις πρωτεϊνούχες τροφές. Χρειάζεστε τουλάχιστον 9 με 10 γραμμάρια (ποσότητα που βρίσκεται σε περίπου 3 μερίδες πρωτεΐνης) για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας.. Η λευκίνη βοηθά να διατηρήσετε το μυϊκό ιστό ενώ αδυνατίζετε, κάτι που με τη σειρά του σας βοηθά να κάψετε το λίπος ταχύτερα.