fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροφές για γερό ανοσοποιητικό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας συστήμα με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και μέταλλα.

Όσο ισχυρότερο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να υποφέρετε από κρυολόγημα και γρίπη. Αυτός είναι ένας τρόπος αν αρρωστήσετε, το σώμα σας να καταπολεμήσει την ασθένεια. Τα σωστά τρόφιμα χτίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και εκτός απο υγεία σας δίνουν και ενέργεια. Με μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, θα είστε λιγότερο ευάλωτοι στις ιώσεις.

Σιγουρευτείτε ότι η διατροφή σας είναι πλούσια στις παρακάτω τροφές.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε: Πρόκειται για μια βιταμίνη που ενθαρρύνει την παραγωγή των Β-κυττάρων που παράγουν αντισώματα και βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι:

Αυγά

Αμύγδαλα

Καρύδια

Γλυκοπατάτες

Φυστικοβούτυρο

Τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη: Τα περισσότερα κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν β-καροτένιο.

Τροφές πλούισες σε βιταμίνη Α: Θεωρείται απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη Α μπορεί να γίνει τοξική αν ληφθεί σε μεγάλες ποσότητες σε μορφή συμπληρώματος, αλλά δεν είναι τοξική όταν απορροφάται από τα τρόφιμα πλούσια σε βήτα καροτίνη. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι:

Καρότα

Γλυκοπατάτες

Βερίκοκα

Αχλάδια

Πορτοκάλια

Ροδάκινα

Blueberries

Η πανίσχυρη βιταμίνη C. Bεβαιωθείτε ότι τρώτε πολλές μερίδες κάθε μέρα από τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C είναι:

Πορτοκάλια

Εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού

Φράουλες

Ακτινίδια

Ροδάκινα

Πατάτες

Ντομάτες

Μπρόκολο

Κόκκινες πιπεριές

Κατσαρό λάχανο

Φροντίστε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μην μαγειρεύετε πολύ ώρα τα λαχανικά και φάτε σχεδόν αμέσως τα φρούτα αφού τα τεμαχίσετε.