fbpx

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ξηροδερμία στο πρόσωπο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η φυσική ομορφιά ξεκινάει με μια τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα για αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε το δέρμα μας με υγιεινό τρόπο. Η ξηροδερμία εμφανίζεται ξαφνικά και μας χαλάει την εικόνα του προσώπου μας. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους άνδρες οσο και τις γυναίκες.

Σε ποιά σημεία εμφανίζεται;

Συνήθως η ξηροδερμία του προσώπου εμφανίζεται ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και στα πλαϊνά της μύτης.

Τι προκαλεί ξηροδερμία;

Το κρύο του χειμώνα προκαλεί σκάσιμο του δέρματος κυρίως στο πρόσωπο, τα χέρια και τα χείλη. Σημαντικό εξίσου ρόλο παίζει και η θερμοκρασιακή διαφορά ανάμεσα στους κλιματιζόμενους ζεστούς χώρους και το εξωτερικό κρύο περιβάλλον. Επίσης οι πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και η διαρκής έκθεση στον ήλιο μπορούν εξίσου να προκαλέσουν σκάσιμο στο δέρμα του προσώπου και ξηρά σημεία. Τέλος το ξηρό δέρμα μπορεί να οφείλεται και σε δερματολογικές παθήσεις ή λήψη φαρμάκων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν τοπική ή προσωρινή ξηροδερμία.

Πώς να την αντιμετωπίσετε

Πιείτε αρκετό νερό και αποφύγετε συνήθειες και καταστάσεις που μπορούν να αφυδατώσουν την επιδερμίδα σας, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Εφαρμόστε περιστασιακά ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στα σημεία του προσώπου που ξεραίνονται πιο εύκολα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να παγιδέψετε την φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Πρόκειται για ένα μυστικό ιδανικό για τις κρύες και σκληρές χειμωνιάτικες συνθήκες. Κάντε μάσκες ενυδάτωσης 2 φορές την εβδομάδα. Τις ημέρες με πολύ χαμηλή θερμοκρασία είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε μια κρέμα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση. Να πλένετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και να αποφεύγετε το καυτό ή το κρύο, που τείνουν να αφυδατώνουν την επιδερμίδα κάνοντας την ξηρή.

Extra tips

Βάλτε λάδι φαγητού: Το ελαιόλαδο έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να θρέψει την επιδερμίδα σου, ακόμα και να κάνει θαύματα.

Πείτε αντίο στο ποτό και τα ξενύχτια.

Σταματήστε για λίγο καιρό να βάζετε μέικ απ για να μην κλείνετε τους πόρους και αφήστε την επιδερμίδα να αναπνεύσει.