fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήπως δεν πρέπει να σνομπάρετε την κωπηλατική μηχανή;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Mπορείτε να κάψετε μέχρι και 800 θερμίδες σε μία ώρα.

Περνάτε συνεχώς μπροστά απο τη κωπηλατική μηχανή στο γυμναστήριο αλλά δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε έστω και για λίγα λεπτά προπόνηση; Έχετε σκεφτεί οτι μπορεί να σνομπάρετε ένα απο τα πιο χρήσιμα όπλα στην μάχη με τα περιττά κιλά; Η κωπηλατική μηχανή ανήκει στα όργανα γυμναστικής που αποδίδει, την απολύτως φυσική κίνηση της κωπηλασίας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άσχημο καιρικό φαινόμενο. Δυναμώνει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται αποτελεσματικά η καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα. Επιπλέον η κωπηλασία επίσης βελτιώνει το μεταβολισμό, δηλαδή αυξάνει τη δαπάνη θερμίδων, και την ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα σωστά

Η κωπηλατική δραστηριότητα ενεργοποιεί το άνω και το κάτω τμήμα του σώματος στην ίδια έκταση. Ανάλογα με το στάδιο της κωπηλατικής κίνησης ενεργοποιούνται και αντίστοιχες μυϊκές ομάδες προσφέροντας μία κυκλική αλληλουχία ενεργοποίησης των μυών ολόκληρου του σώματος. Επιπλέον η κωπηλασία χαράζει τους κοιλιακούς σας με έναν τρόπο που άλλες μηχανές δεν μπορούν.
Ξεχάστε sit-ups! Κάθε φορά που θα πιάνετε, ή ξεκινάτε την κωπηλατική άσκηση, υποχρεώνετε την κοιλιά σας για να βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη μετακίνηση.

Ένα όχι και τόσο γνωστό πλεονέκτημα για έναν κωπηλάτη είναι ότι αποτελεί μία σχεδόν μηδενικής επιβάρυνσης των αρθρώσεων άσκηση, επειδή εκτελείται σε καθιστή θέση. Σας ταιριάζει αν έχετε ευπαθείς αρθρώσεις, προβλήματα στη μέση, για αποκατάσταση μετά από επέμβαση και επίσης αν σας αρέσει σαν αγώνισμα η κωπηλασία.