fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Viva Mexico, "βγάλτε" την Φρίντα Κάλο απο μέσα σας.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και ξαφνικά η Αθήνα γέμισε με μεξικάνικα ρεστοράν, χρωματιστές νεκροκεφαλές, σομπρέρο και αφίσες της γυναίκας σύμβολο του Μεξικού που άφησε έντονο το σημάδι της και αποτέλεσε έμπνευση για όλο τον πλανήτη.

Απο τη Μαρία Περδικέα

Η Αθήνα χορεύει, εμπνέεται και "στρώνει" τραπέζι made in Mexixo. Η γαστρονομική σκυτάλη άλλαξε χέρια με την μεξικάνικη κουζίνα να περνάει στην επίθεση, αφήνοντας πίσω της Περού και Ιαπωνία. Η φιγούρα της εκρηκτικής Μεξικανής ζωφράφου όπως θα διαπιστώσετε όσοι βγαίνετε πιο συχνά και δοκιμάζετε νέα στέκια δεσπόζει τόσο σε απλα street food(άδικα) και καντίνες όσο και σε εντυπωσιακά bar -restaurant. Βέβαια η Λατινική Αμερική αποτελεί διεθνής τάση στα εστιατόρια με πρώτο και καλύτερο το Λονδίνο που ορίζει την γαστρονομική σκηνή σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Η μεξικάνικη κουζίνα φαίνεται πως έχει κατακτήσει και την Αθήνα καθώς εμφανίζονται συνεχώς νέα στέκια. Φωλιές απο tortillas, τραγανά tacos, burritos, enchiladas, καυτερά chili, παγωμένες μαργαρίτες και spicy κοκτειλ με τεκίλα, μας ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μεξικάνικα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε.

Che

Dos Hermanos

Amigos

Coyoacan

El Catrin

Μεξικάνος

Taqueria Maya

Η Φρίντα Κάλο είναι μια προσωπικότητα που λατρεύουμε καθώς ήταν μία από τις λίγες γυναίκες εκείνης της περιόδου που κατάφερε να ζήσει με τόση ελευθερία και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Ήταν πιθανότατα η πρώτη ζωγράφος που προσπάθησε να “σπάσει” τους κανόνες που όριζαν και ίσχυαν για την τέχνη έως εκείνη την εποχή. Η Κάλο υπήρξε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και δύο ψυχές τις οποίες στη σύντομη ζωή της δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Θαυμάζουμε τόσο το έργο της όσο και την επιβλητική περσόνα της ( αυτή σίγουρα περισσότερο) καθώς μας δίδαξε πως μπορεί μια γυναίκα να αγαπά παράφορα τη ζωή, να αγωνίζεται για την τέχνη και την πολιτική και να ζει θαρραλέα με τον πόνο. Μεξικό και Φρίντα πάνε μαζί, είναι ένας ακατάλυτος δεσμός , βαθύς όσο και η ιστορία της χώρας. Όποιος έχει επισκεφθεί το Μεξικό καταλαβαίνει αμέσως οτι η μορφή της είναι παντού, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Το 2001 η Φρίντα Κάλο, έγινε η πρώτη ισπανόφωνη γυναίκα που η μορφή της τιμήθηκε σε γραμματόσημο των ΗΠΑ. Η βιογραφία της από την Hayden Herrera με τίτλο «Φρίντα: Η βιογραφία της Φρίντα Κάλο», απέφερε συνολικά περισσότερα απο 60 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο. Ο πίνακάς της "Roots" πουλήθηκε 5,6 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί ρεκόρ δημοπρασίας για έργο από τη Λατινική Αμερική. Οι εκθέσεις των έργων της σε όλο τον κόσμο σπάνε τα ρεκόρ επισκέψεων στα μουσεία. Η Φρίντα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ, σαν να γεννήθηκε χωρίς ημερομηνία θανάτου.

Αποφθέγματα της αξέχαστης Φρίντα Κάλο

"Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Όλα αλλάζουν, κινούνται, τα πάντα περιστρέφονται, τα πάντα πετούν και φεύγουν μακριά»

«Είμαι η μούσα του εαυτού μου. Εγώ είμαι το θέμα που γνωρίζω καλύτερα. Το θέμα που θέλω να ξέρω καλύτερα»

«Πόδια, τι τα χρειάζομαι από τη στιγμή που έχω φτερά για να πετάξω;»

«Σ ‘αγαπώ περισσότερο από το δικό μου δέρμα»

«Υπήρξαν δύο μεγάλα ατυχήματα στη ζωή μου. Το ένα ήταν με το το τρόλεϊ, και το άλλο ήταν ο Diego. Το δεύτερο ήταν μακράν το χειρότερο»

«Στο τέλος της ημέρας, μπορούμε να αντέξουμε πολλά περισσότερο από ό, τι νομίζουμε ότι μπορούμε»

«Μόνο ένα βουνό μπορεί να γνωρίζει τον πυρήνα ενός άλλου βουνού»

«Τραγωδία είναι το πιο γελοίο πράγμα»