fbpx

Εκδηλώσεις για να περάσετε τα Κούλουμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αν μείνατε στην Αθήνα οι Δήμοι έχουν φροντίσει για να περάσετε μια όμορφη Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός μπορεί να είναι συννεφισμένος ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους Αθηναίους να βγούν έξω, να πετάξουν τον αετό και να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα. Διαβάστε σε ποιά σημεία της πόλης οργανώνονται εκδηλώσεις και free events.

Στον Λόφο του Φιλιπάππου με την φιλαρμονική να υποδέχεται τους επισκέπτες ο Δημος Αθηναίων "στήνει" την Καθαρά Δευτέρα ένα νησιώτικο γλέντι απο τις 10π.μ. μέχρι τις 3μ.μ.

Στο Κέντρο Πολιτισμού-Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" η Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα μέσα από τραγούδια κλασικής δημοτικής μουσικής (11 π.μ.- 4 μ.μ.).

Στο Δήμο Φιλοθέης τα Κούλουμα γιορτάζονται στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. με διαγωνισμό πρωτότυπου χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, σαρακοστιανούς μεζέδες, μουσική και happenings.

Ο Πολιστικός Σύλλογος Ανω Αμπεκολήπων παρουσιάζει μουσική και χορούς για τα Κούλουμα και στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Τριφυλίας 77, 2110123176)

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν. Τη γιορτή θα ανοίξει με αποκριάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», θα διασκεδάσει τον κόσμο.

Στο Περιστέρι, ο Δήμος θα εορτάσει τα Κούλουμα, στον στεγασμένο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου, σταθμός Μετρό «Ανθούπολη»). Οι πολίτες θα απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί, που θα προσφέρονται δωρεάν και παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με παραδοσιακή συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο και Ειρήνη Τουμπάκη

Ο Δήμος Καλλιθέας από την πλευρά του έχει οργανώσει εορταστικό λαϊκό πρόγραμμα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του και με τη συμμετοχή της Μαρίας Καραγκιόζη με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια

Ο Δήμος Αμαρουσίου υπόσχεται τρελό γλέντι στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» ( Βασ. Όλγας 12, σταθμό ΗΣΑΠ), από τις 12:00 το μεσημέρι με πατροπαράδοτες λιχουδιές και μεζέδες, άφθονο κρασί, και πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με πολύ χορό και τραγούδι.