fbpx

Σε ποιά χώρα του κόσμου οι άνθρωποι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Πάμε όλοι Νορβηγία!

Η Νορβηγία είναι η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο, για το 2017. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει τη λίστα με τις πιο χαρούμενες χώρες στον κόσμο. Η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία συντροφεύουν τη Νορβηγία στην πρώτη δεκάδα. Είναι επομένως οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Καμία ανησυχία για το μέλλον τους δεν πρέπει να έχουν λοιπόν οι Νορβηγοί καθώς είναι όλοι τους εκατομμυριούχοι -τουλάχιστον θεωρητικά- μέσω του επενδυτικού ταμείου της χώρας. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, με εκπληκτική φύση και όμορφες πόλεις .Η πρωτεύουσα Όσλο είναι ο παράδεισος του γκουρμέ με πέντε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin. Το Όσλο έχει επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με στόχο να μην είναι τίποτα λιγότερο από ένα νέο κέντρο πολιτισμού. Η πόλη είναι γεμάτη μουσεία και κορυφαίες γκαλερί τέχνης και μια νεότερη εντυπωσιακή όπερα. Η απίθανη φύση στην επαρχία είναι το απόλυτο καταφύγιο για κάθε είδους απόδραση και οι κάτοικοι απολαμβάνουν μια ζωή όλο προνόμια.

Δεν μπορούμε να μην ομολογήσουμε οτι δεν ζηλεύουμε την ανεμελιά και την οικονομική ασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες τόσο στην Νορβηγία όσο και στις παραπάνω χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση. Χαρακτηριστικό είναι πως βρίσκεται στις τρεις χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση στον «δείκτη της ευτυχίας» στο διάστημα 2014 - 2016 σε σχέση με την περίοδο 2005 - 2007.