fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

'Εξυπνα tips για την καθαριότητα του σπιτιού

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την καθαριότητα του σπιτιού και απολαύστε το χώρο σας καθαρό με ανοιξιάτικη διάθεση.

Για να καθαρίσετε τις inox οικιακές μας συσκευές, αρκεί να διαλύσετε σε λίγο χλιαρό νερό υγρό απορρυπαντικό και λίγη σόδα και να περάσετε με αυτό τις inox επιφάνειες. Αφού καθαρίσουν οι λεκέδες, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες για να γυαλίσουν και να διατηρήσουν την λάμψη τους για πολύ καιρό, με λίγο baby oil σε ένα μαλακό πανί.

Το καθάρισμα με βρώμικα πανιά και σφουγγάρια, είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Γιατί να είναι άδικος ο κόπος σας; Είναι προτιμότερο να πλένετε συχνά τα πανάκια και τα σφουγγάρια από το να καθαρίζετε ξανά και ξανά το χώρο.

Στην ηλεκτρική σου σκούπα, αδειάστε ένα μπουκαλάκι βανίλια όταν αλλάζετε τη σακούλα και τοποθετείτε καινούρια! Θα μυρίζει όμορφα η σκούπα και όλος ο χώρος.

Για να καθαρίσετε εσωτερικά και εξωτερικά τον φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιείστε ζεστό νερό και σαπούνι σε μαλακό πανί στο οποίο μπορείτε να στάξετε λίγες σταγόνες ξύδι για να απορροφήσει τις τυχών οσμές. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στο εσωτερικό του ένα ποτήρι νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο χυμό λεμονιού.

Ευκαιρία για μια γενικότερη εκκαθάριση: Πράγματα ή ρούχα, που δεν χρειάζεστε πλέον ή δεν χρησιμοποιείτε συχνά, μπορείτε να τα χαρίσετε, ώστε να είναι απελευθερωμένος ο χώρος από περιττά πράγματα και πιο εύκολος να τακτοποιηθεί και να καθαριστεί.

Κάντε καθαρισμό και τακτοποίηση χαλιών, παπλωμάτων, καλυμμάτων καναπέ κ.α.: Αξιοποιήστε τις θήκες που συμπιέζονται με την αφαίρεση αέρα με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας, βάλτε λεβάντα και φυλάξτε (εξοικονομώντας χώρο) ριχτάρια, κουβέρτες, παπλώματα, καθαρά και ευωδιαστά μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Οι χειρότερες ώρες για να καθαρίσετε τα τζάμια είναι εκείνες που ο ήλιος λάμπει και ιδιαίτερα όταν έχει αφόρητη ζέστη. Τι συμβαίνει τότε; Ο ήλιος στεγνώνει αμέσως τα τζάμια αλλά παράλληλα δημιουργεί σημάδια και θαμπάδα. Έτσι θα χρειαστείτε να τα ξανακαθαρίσετε προτού προλάβετε να απολαύσετε τη λάμψη τους.

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα το χαλί και αφήστε όλο το βράδυ. Το πρωί καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα. Μετά περνάτε το χαλί με ξύδι (μαλακή βούρτσα). Η σόδα σκοτώνει τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, το ξύδι ζωντανεύει τα χρώματα.