fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αθήνα γίνεται ένα μεγάλο μουσείο.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μάθετε πότε θα μπορείτε να μπαινοβγαίνετε δωρεάν στα μουσεία της πόλης.

Ολόκληρη η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο και δίνει έναν επιπλέον λόγο σε μικρούς και μεγάλους, Αθηναίους και τουρίστες να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβονται μέσα σε αυτά. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, θα είναι κατ’ εξαίρεση ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.

Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος των Μουσείων στο διαδίκτυο, καθώς γίνονται επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων και προβάλλονται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της διασύνδεσης των μουσείων μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς, στοχεύοντας πάντα στη συνεχή διεύρυνση του κοινού.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018, στο πλαίσιο της ειδικής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.