fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοράτε γυαλιά οράσεως; Φροντίστε την περιοχή γύρω απο τα μάτια

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μικρά πρακτικά κόλπα που θα βοηθήσουν την όψη σας να παραμείνει λαμπερή.

Έχετε διαπιστώσει τις μέρες που φοράτε τους σκελετούς σας για πολλές ώρες συνεχόμενα πως το βλέμμα σας να δείχνει κουρασμένο, έχετε μαύρους κύκλους και σακούλες στην επιδερμίδα κάτω από τα μάτια; Γίνεται το δέρμα στην περιοχή των ματιών πιο λιπαρό;

Διαβάστε τα παρακάτω tips για όμορφο και λαμπερό βλέμμα στην περιοχή των ματιών.

Καθαρισμός: Ο σκελετός τους είναι γεμάτος σκόνη, ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ, σμήγμα και μικρόβια που μεταφέρατε πιάνοντάς τον με τα χέρια σας και χρειάζεται επιμελή και τακτικό καθαρισμό. Ειδικά το κάτω μέρος του, που «ακουμπά» στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και δεν την αφήνει να αναπνεύσει, μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας προκαλώντας ακόμα και ακμή. Γι΄ αυτό, φροντίστε να καθαρίζετε αρκετά συχνά μέσα στην μέρα ολόκληρη την επιφάνεια των γυαλιών.

Χρησιμοποιήστε lotting papers: Στην αγορά κυκλοφορούν απορροφητικά φύλλα για το πρόσωπο που χαρίζουν ματ όψη. Εφοδιαστείτε με μία συσκευασία στην τσάντα σας και κάθε τόσο μέσα στη μέρα, βγάλτεε τα γυαλιά σας και περάστε ταμποναριστά με ένα φύλλο την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια για να διώξετε την περίσσια λιπαρότητα.

Το γνωστό κόλπο με το κουτάλι: Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ δύο μικρά κουτάλια στη κατάψυξη και το πρωί, πριν φορέσετε τα γυαλιά σας, τοποθετήστε τα κουταλάκια στη περιοχή κάτω από τα μάτια μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται. Έτσι, θα ανακουφιστείτε από μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο που είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πιθανό να εμφανιστούν μετά από τις πολλές ώρες που ο σκελετός θα «αγκαλιάζει» τα μάτια σας.

Φορέστε κρέμα με χρώμα: Θα έχετε μια ελαφριά κάλυψη με χρώμα που προσαρμόζεται σε ό,τι τόνο επιδερμίδας κι αν έχετε, οι μαύροι κύκλοι θα καλυφθούν ομοιόμορφα αλλά και θα υποχωρήσουν -μαζί με τις σακούλες και το πρήξιμο- και το βλέμμα σας θα αντανακλά φωτεινότητα και λάμψη, ακόμα και κάτω από ένα ζευγάρι γυαλιά.