fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι γυναίκες έχουμε κάτι κοινό

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είμαστε γυναίκες και ξέρουμε πως η ευαίσθητη περιοχή του σώματός μας αποτελεί ένα μικρόκοσμο, ο οποίος επηρεάζει σημαντικά, όχι μόνο την σωματική μας υγεία (από πλευράς υγιεινής), αλλά και την ψυχολογία, τη διάθεση, την κοινωνικότητα και την εν γένει ποιότητα ζωής μας.

Η σωστή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής είναι κάτι πολύ σημαντικό που οφείλουμε να κάνουμε σχολαστικά, αλλά και να μάθουμε στις κόρες μας, ήδη από μικρή ηλικία, προκειμένου να αποφύγουμε την εμφάνιση πολύ συνηθισμένων προβλημάτων, όπως η αιδιοκολπίτιδα που είναι πολύ συχνή στα μικρά κορίτσια και αποτελεί το 90% των γυναικολογικών προβλημάτων στα παιδιά (υπολογίζεται ότι μέχρι την ηλικία των 10 ετών, το 90% των κοριτσιών θα εμφανίσει, έστω για μια φορά, αιδοιοκολπίτιδα).

Τα συμπτώματα της αιδιοκολπίτιδας περιλαμβάνουν:

- Ερεθισμένη γεννητική περιοχή

- Αυξημένα κολπικά υγρά

- Κακοσμία του κόλπου

- Φαγούρα

- Πόνο κατά την ούρηση

- Σύμμυση (συνένωση) των μικρών χειλέων του αιδοίου

Ποια προϊόντα να επιλέξω να χρησιμοποιώ και γιατί;

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα που σέβονται το μικροπεριβάλλον της ευαίσθητης περιοχής και της επιδερμίδα σας. Καλό είναι να επιλέγετε λοσιόν καθαρισμού υποαλλεργικές, που να μην έχουν ερεθιστικούς σάπωνες, parabens και χρωστικές, να έχουν κατάλληλο pΗ και να είναι δερματολογικά και γυναικολογικά ελεγμένες. Για αυτό το λόγο, τα κοινά σαπούνια και τα αφρόλουτρα σώματος είναι καλό να αποφεύγονται.

Ιδανικά, η λοσιόν καθαρισμού θα πρέπει επιπλέον να περιποιείται το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής. Έτσι, θα σας εξασφαλίσει ταυτόχρονα υγιεινή, προστασία και ευεξία. Ο καθαρισμός πρέπει να είναι αποτελεσματικός αλλά ταυτόχρονα και απαλός, γιατί η περιοχή είναι ευαίσθητη και δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Η λοσιόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να ενυδατώνει σε βάθος, να τονώνει, να αναπλάθει και να προστατεύει την περιοχή, καταπραΰνοντας άμεσα από τυχόν δυσάρεστα συμπτώματα φαγούρας, καψίματος, πρηξίματος, κοκκινίλας, κ.α. Προτιμήστε μία λοσιόν με φυσικά συστατικά, που να έχει μαλακτικές, ήπια αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Το Zelesse είναι η ιδανική επιλογή γιατί δεν περιέχει σαπούνι και χάρη στο ελαφρώς αλκαλικό pH του (pH 8), δημιουργεί ένα περιβάλλον που βοηθά στη μείωση της αύξησης ορισμένων μικροβίων και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Είναι ασφαλές για την ισορροπία της κολπικής χλωρίδας και η χρήση του βελτιώνει ή σταματά τον κνησμό και κάθε ερύθημα. Περιέχει άρκτιο που είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντικνησμώδεις, αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητές του, χαμομήλι με θεραπευτικές ιδιότητες γνωστές από την αρχαιότητα (ο Ιπποκράτης το θεωρούσε θαυματουργό) και Aloe Vera που περιέχει βιταμίνες Β, C, Ε και β-καροτίνη, αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο και αμινοξέα!