fbpx

5 προτάσεις για έξοδο το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια πολυαναμενόμενη ταινία, μια απίθανη παιδική παράσταση και τρείς ακόμα άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο.

Τζασμιν

Η αγαπημένη Ελένη Ράντου ανεβάζει σε πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή τη θλιμμένη «Τζάσμιν» στο Θέατρο Διάνα (από 1/11), ερμηνεύοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Την διασκευή του σεναρίου, που βασίζεται σε μια άλλη εκδοχή του «Λεωφορείου ο Πόθος», υπογράφει η ίδια μαζί με τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, ενώ ο Σταμάτης Φασουλής βρίσκεται στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, σε ακόμη μία συνεργασία του επιτυχημένου διδύμου. Οι Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας πρωταγωνιστούν στην κωμικοτραγική ιστορία που καταγράφει το χρονικό της πτώσης της ηρωίδας από τα σαλόνια του Μανχάταν στη λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκει καταφύγιο μετά την οικονομική καταστροφή του άντρα της.

Η παναγία των Παρισίων

Μια υπερπαραγωγή, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Ουγκό «Η Παναγία των Παρισίων», ανεβαίνει στο Παλλάς (πρεμιέρα: 3/11) από τη δημιουργική ομάδα που υπέγραψε πέρυσι τον «Δον Κιχώτη». Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και μουσική Νίκου Κυπουργού, που μιλάει για την ανιδιοτελή αγάπη, τη διαφορετικότητα, τις κοινωνικές διακρίσεις. Η διάσημη ιστορία ζωντανεύει με έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών. Πρωταγωνιστούν οι Νάντια Κοντογεώργη, Δημήτρης Πιατάς και Θοδωρής Κατσαφάδος.

Πες μου τ’ όνομα σου

Μια απίθανη παιδική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών. Ο Φοίβος Δεληβοριάς λέει τις παράξενες ιστορίες του, οι οποίες περιέχονται στο ομώνυμο CD που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο. Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη και ο πολυοργανίστας Γιώργος Κατσάνος. Πρεμιερα την Κυριακλη 4 Νοεμβρίου στο Radar.

Bohemian Rhapsody

H larger than life περσόνα του μοναδικού Φρέντι Μέρκιουρι η οποία τον απελευθέρωνε καλλιτεχνικά, και συναισθηματικά ξεδιπλώνεται σε αυτό το μουσικό ντοκιμαντέρ. ο ταλαντούχος και βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Ράμι Μάλεκ ενσαρκώνει άψογα τον Μέρκιουρι, πράγμα καθόλου εύκολο.

Η «Όπερα του ζητιάνου»

Στις 1-2 Νοεμβρίου ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κάρσεν και ο μαέστρος Γουίλιαμ Κρίστι μαζί με το σπουδαίο μπαρόκ σύνολο Les Arts Florissants επιστρέφουν στο Μέγαρο και παρουσιάζουν στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» αυτήν την ιδιαίτερα εμπνευσμένη παραγωγή της «Όπερας του ζητιάνου», με δεκαέξι ηθοποιούς/τραγουδιστές και δράση εμπλουτισμένη με χορογραφίες. Μια παράσταση που αξίζει να δείτε.