fbpx

Ιδέες για έξοδο το Σαββατοκύριακο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

H Μπιενάλε της Αθήνας, δυο δυνατά street food parties και τρία ακόμα events που μας βγάζουν απο το σπίτι.

6η Μπιενάλε Αθήνας

Η Μπιενάλε της Αθήνας, ο πιο επιδραστικός εικαστικός θεσμός της πόλης, δίνει για έκτη φορά το «παρών». Με τον Poka-Yio, τον Κωστή Σταφυλάκη και τη Stefanie Hessler στην επιμέλεια περισσότεροι από εκατό διεθνείς καλλιτέχνες, δημιουργοί πολυμέσων και ερευνητές συγκεντρώνουν τα έργα τους γύρω από την πλατεία Κολοκοτρώνη για να δώσουν μία μοναδική εμπειρία στο κοινό. Προγράμματα LARP, έργα που χρησιμοποιούν τα social media, μεγάλα installations, πρακτικές υπερταύτισης και post-digital ξετυλίγονται στους έξι ορόφους του πρώην κτιρίου του ΟΤΕ. Πληροφορίες στο http://athensbiennale.org/

Ληστεία στο Μουσείο

Για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο αξίζει να δούν μια καλοφτιαγμένη ταινία για την διασημότερη ληστεία στην ιστορία του Μεξικό. Πρόκειται για άλλη μία αληθινή ιστορία κλοπής μουσειακών εκθεμάτων από ερασιτέχνες. Η Ιστορία του Μεξικού δίνεται μέσα απο τα καθημερινές εφήμερες κωμικοτραγικές περιπέτειες των ηρώων που εξελίσσονται σε μια ανιστόρητη καθημερινότητα. Βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Βόλτα για street food στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το Σάββατο 10/11 απο τις 18.00 μέχρι τις 10.00 μ.μ τα "Pax Burgers¨ διοργανώνουν ένα open street food party για τα επίσημα εγκαίνια της αθηναϊκής τους έδρας, σε ένα όμορφο κτίριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης, Αιόλου και Αθηναΐδος γωνία. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, οι παραγωγοί του Pepper 96.6, θα αναλάβουν να ανεβάσουν τους ρυθμούς με live DJ sets ενώ οι λάτρεις των social media θα βρουν επίσης ένα ειδικά διαμορφωμένο light box για food porn φωτογραφίες παρέα με το αγαπημένο τους burger.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το «Str.Eaters» ξεκινάει επίσημα και μας ταξιδεύει στις γεύσεις του κόσμου, με στάσεις σε Ασία, Αμερική, Μεξικό, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα. Με το επίσημο opening θα γνωρίσουμε αυτό το καινούργιο project, που συντονίζει την Αθήνα με την τάση των food courts και απαρτίζεται από οκτώ διαφορετικά food stations. Ραντεβού στην Πλατεία Καρύτση.

Το μαγικό κουτί

Μια υπέροχη παράσταση για παιδιά που αφηγείται την ζωή της Χαριτωμένης η οποία αναποδογυρίζει όταν αποκτά το «μαγικό κουτί». Το πώς θα εξελιχτεί η ιστορία όμως το αποφασίζουν οι μικροί θεατές. Στο θέατρο Πρόβα.

Νυχτερινές διαδρομές

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ξεκινάνε τελικά τις εμφανίσεις τους ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή σε ένα απο τα πιο πολυαναμενόμενα ραντεβού της φετινής σεζόν. Σπουδαίοι ερμηνευτές, με μεγάλες καριέρες και αμέτρητες επιτυχίες. Στο Αθηνών Αρένα ένα απο τα ωραιότερα μαγαζιά της Αθήνας.

'Ένα σχήμα που αξίζει να δείτε είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας οι οποίοι συναντιούνται ξανά στην «Ακτή Πειραιώς» με μια συνεργασία που εξελίσσεται «Δυνατά κάθε φορά». Υπέροχες φωνές, μοναδικά τραγούδια, κέφι και μοναδικές στιγμές υπόσχονται οι δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες.