fbpx

4 και 1 ενδιαφέρουσες προτάσεις εξόδου για το Σαββατοκύριακο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

It's Friday after all.

Η ταινία της εβδομάδας

Ο Τζόνι Ντεπ ξαναχτυπά σε μια εμφάνιση πολύ δυνατή. Ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη και τα δεσμά του Κογκρέσου Μαγείας, ταξιδεύοντας στο Παρίσι, όπου οργανώνει την επίθεση των καθαρόαιμων μάγων απέναντι στην ανθρωπότητα. Ο Νιούτ Σκαμάντερ θα βρεθεί εκεί ύστερα από παρότρυνση του παλιού καθηγητή του Άλμπους Ντάμπλντορ, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με την πανίσχυρη απειλή που διχάζει τον κόσμο των μάγων. Ενα υπέροχο παραμύθι με Τζόνι Ντεπ στα καλύτερα του και τον Τζουντ Λο να ενσαρκώνει τον σοφό Άλμπους Ντάμπλντορ, που μαζί με τον Σκαμάντερ θα προσπαθήσουν να νικήσουν την επερχόμενη επίθεση του κακού.

Τα...ιδρωμένα έργα

Η Άλις Ποτς φτάνει στη Στέγη με μια ιδιαίτερη εκθεσιακή πρόταση. Έργα κρυστάλλινα κι έντονα σε χρώμα, φτιαγμένα από ιδρώτα αθλητών και χορευτών, εξερευνούν τη χημεία, τη μόδα, την επιστήμη αλλά και την ομορφιά των ανθρώπινων εκκρίσεων. Περίεργο και πολύ ενδιαφέρον. Χορέψτε στο ειδικά σχεδιασμένο dancefloor της έκθεσης «Sweat - Athens», ιδρώστε στο «γυμναστήριο» και δείτε πώς ο ιδρώτας μεταμορφώνεται σε τρισδιάστατο έργο τέχνης (μέχρι 27/11). Είσοδος ελεύθερη.

Η Καμεράτα συναντά τους Deep Purple στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα τολμηρό πρόγραμμα με δύο συμφωνικά έργα του Jon Lord των Deep Purple, τo περίφημο «Concerto for group and orchestra», που άνοιξε το δρόμο στη σύμπραξη του κλασικού ροκ με το συμφωνικό ήχο, και την εμβληματική «Sarabande» που το ακολούθησε. Για τους fan της κλασικής μουσικής είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Night out

Για τους ( πολλούς ομολογουμένως) θαυμαστές της εκκεντρικής Πάολα ξεκινά τις εμφανίσεις της μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη στη σκηνή του «Γκάζι Live», με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Για τους πιο έντεχνους η Δήμητρα Παπίου δίνει μια άκρως χορταστική γεύση του εύρους της στη «Σφίγγα», καθώς ερμηνεύει κομμάτια από όλην την πλατιά της διαδρομή έως και τον επερχόμενό δίσκο της με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Καραγκιόζης μετακομίζει στα νότια!

Παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια έχουν ετοιμάσει ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα και οι κούκλες της Αλεξίας Αλεξίου που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο νέο στέκι στο Παλαιό Φάληρο. Αλλά και τα Σαββατοκύριακα όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει κλασικές και νέες παραστάσεις Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου. Επιπλέον όλοι οι μικροί φίλοι μπορούν να περιηγηθούν στον κόσμο του θεάτρου σκιών και του κουκλοθέατρου μέσα από τα εργαστήρια που θα ακολουθούν. Οι παραστάσεις για τα σχολεία έχουν ξεκινήσει ενώ για το κοινό οι «Φιγούρες & Κούκλες» κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 11.30 π. μ. με την παραδοσιακή κωμωδία του Καραγκιόζη «Γραμματικός». Μετά την παράσταση, ακολουθεί και Καραγκιοζοεργαστήρι. Παραστάσεις, αλλά και εργαστήρια κατασκευής θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, με νέο έργο κάθε φορά. Το Δεκέμβριο (από Κυριακή 2/12, 11.30 π. μ.) το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με τον «Πέτρο & Λύκο», από το ΚουκλοΘέατρο Αλεξίας Αλεξίου, το γνωστό μουσικό παραμύθι του S. Prokofiev σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοΘεάτρου.