fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδέες για γιορτινές εξόδους το Σαββατοκύριακο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η Aθήνα φοράει τα καλά της και σας προσκαλεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Χορός στην Βροχή

Έντεκα σολίστες χορευτές μπαλέτου αφήνουν τις πουέντ και τις αίθουσες χορού και ανεβαίνουν με ροκ διάθεση στη σκηνή του Christmas Theater, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο χορός δεν γνωρίζει όρια. Το «Dancing in the rain», που έχει μαγέψει όλο τον κόσμο, έρχεται στις 14/12 στο Κλειστό Γαλατσίου με νέες χορογραφίες κάτω από τη βροχή κι εντυπωσιακές βιντεο-προβολές, που μας ταξιδεύουν σε όλες τις βροχερές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στους ρυθμούς κλασικών swing και rock ’n’ roll επιτυχιών.

"The Art of Zhen Shan Ren» έρχεται στο Θέατρο Παλλάς

Υτερα από περιοδεία αρκετών χρόνων σε περισσότερες από διακόσιες πόλεις ανά τον κόσμο, το εικαστικό δρώμενο καταφτάνει στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς με ελεύθερη είσοδο, από τις 15 έως τις 22 Δεκεμβρίου (εγκαίνια 15/12 στις 6 μ.μ.). Έργα σε καμβά, κυρίως ελαιογραφίες, εμπνευσμένες από αληθινές εμπειρίες ασκουμένων, σύσσωμες αποπνέουν τις αρχές της φιλοσοφίας της Φάλουν Ντάφα: αλήθεια, καλοσύνη και ανθεκτικότητα. Ακόμα και οι πιο σκληρές εικόνες δείχνουν ελπιδοφόρες και δυναμικές, μέσα από την νέο-αναγεννησιακή τεχνοτροπία που χρησιμοποιούν.

O κόσμος του Καρυοθραύστη στο Golden Hall

Ένα από τα ωραιότερα παραμύθια όλων των εποχών ζωντανεύει στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν πρωταγωνιστές στην μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία του μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Το διάσημο παραμύθι του «Καρυοθραύστη» ξεκινά να ξετυλίγεται από το τεράστιο βιβλίο-πύλη που έχει στηθεί στο κατώφλι του θεματικού πάρκου και αποτελεί την είσοδο σε έναν παραμυθένιο κόσμο όπου τα πάντα είναι πιθανά. Από το ισόγειο μέχρι και τους ορόφους του Golden Hall, δραστηριότητες με πρωταγωνιστή τον καταπράσινο και αξιολάτρευτο γκρινιάρη «Γκριντς», μια πισίνα γεμάτη με αμέτρητα LEGO DUPLO τουβλάκια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια εικονογράφησης παραμυθιού έρχονται να συμπληρώσουν την παραμυθένια εμπειρία των Χριστουγέννων στο Golden Hall.

Η Επέλαση των Ξωτικών στην Τεχνόπολη

Μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, υπερδραστήρια και πάντα χαμογελαστά ξωτικά κάνουν επέλαση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και ετοιμάζουν πάνω από 200 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Αρχηγείο του Αϊ-Βασίλη και στα Εργοστάσια Γλυκών, Χαράς και Παιχνιδιών. Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «CF Η Επέλαση των Ξωτικών» απλώνει γιορτινή μαγεία στους χώρους της Τεχνόπολης γεμίζοντάς την με συναρπαστικά παιχνίδια και πρωτότυπες δραστηριότητες.

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Thν Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά το πολυθεματικό bazaar Christmas sHOp.sHOp.sHOp στην Αίθουσα Galaxy του Hilton. Το Christmas sHOp.sHOp.sHOp θα υποδέχεται τους επισκέπτες του από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ για να περάσουν μια μέρα σε εορταστικό κλίμα με θέα τη φαντασμαγορική Αθήνα και να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Στο 5ο Christmas sHOp.sHOp.sHOp συμμετέχουν 27 αγαπημένα ελληνικά brands που παρουσιάζουν λύσεις από τις συλλογές τους για τα απαραίτητα Χριστουγεννιάτικα δώρα και όχι μόνο.

Shopping

Δύο εορταστικά Χριστουγεννιάτικα events διοργανώνονται αυτο το Σαββατοκύριακο, ξεκινώντας από το Ωδείο Αθηνών, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, με ένα Meet Market Christmas Edition. Εδώ θα βρείτε 100 περίπτερα με τοπικές δημιουργίες για να αγοράσετε τα πιο τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα ώστε να κακομάθετε τους αγαπημένους σας ή να κάνετε δώρα στον εαυτό σας. Για όσους έχετε μικρά παιδιά, βρήκατε το κατάλληλο μέρος! Αυτή τη φορά το Meet Market συνεργάζεται με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ωδείου και συγκεκριμένα για αυτό το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί από τις 12.00 έως τις 20.00 παράλληλα με το Meet Market. Τα παιδιά, 3-12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να παίξουν στα διαδραστικά εκθέματά του, φτιάχνοντας τα δικά τους μπισκότα, κάνοντας πειράματα στο νερό, χτίζοντας το δικό τους σπίτι, ακόμα και να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Τα ακόμα μικρότερα παιδιά, 0-3 ετών, θα μπορούν να παίξουν στον ειδικά διαμορφωμένο «Παιχνιδότοπο» του Παιδικού Μουσείου. Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, παιδιά ηλικίας 4-10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν πρωτότυπα στολίδια από πηλό μέσα από ένα workshop παιχνιδιού και δημιουργίας σχεδιασμένο και συντονισμένο από το εργαστήριο Υφή. Όλο το Σαββατοκύριακο την εκδήλωση θα συνοδεύουν μουσικά live dj sets, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν Gluhwein (a.k.a ζεστό κρασί), να πιούν τον καφέ τους στο coffee house, να διασκεδάσουν με ελληνική craft μπύρα και να γευτούν street food λιχουδιές στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.