fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twixmas: τι να κάνετε στις ενδιάμεσες μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κάντε ένα διάλειμμα απο τα πάρτι και τα dinner των Χριστουγέννων για να υποδεχτείτε κεφάτες και ξεκούραστες την Πρωτοχρονιά.

Τα Χριστούγεννα όπως και οι μέρες πριν απο αυτά είναι παραδοσιακά η περίοδος που μαγειρεύουμε περισσότερο, βγαίνουμε εξω κάθε βράδυ, καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ και τρώμε γλυκά. Τα παιδιά δεν έχουν σχολεία με αποτέλεσμα να τρέχουμε και σε παιδικές παραστάσεις φεστιβάλ και διάφορα χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Ετσι καταλήγουμε να νιώθουμε κατάκοποι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το ζητούμενο και το επιθυμητό όμως είναι κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων να ξεκουραζόμαστε και να απολαμβάνουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα Twixmas breaks. Πρόκειται για τις μέρες που μεσολαβούν ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτό το "κενό" γιορτινό διάστημα είναι η τέλεια περίοδος για να οργανωθείτε καλύτερα, να ξεκουραστείτε, να ταξιδέψετε ή απλά να κοιμηθείτε λίγες ώρες παραπάνω.

Πώς να αξιοποιήσετε τα Twixmas

Είναι η καλύτερη περίοδος να δείτε φίλους, να συναντήσετε συνάδελφους απο το γραφείο που βρίσκονται σε άδεια.

Να δείτε (επιτέλους) τις αγαπημένες σας σειρές στο Neflix.

Να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, να παίξετε, να συζητήσετε, να πάτε στο θέατρο ή ακομα και να μαγειρέψετε μαζί τους.

Να κανονισετε ένα σύντομο ταξιδάκι για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μέχρι την Πρωτοχρονιά

Να δείτε τις ταινίες που δεν προλάβατε η να διαβάσετε εκείνο το μυθιστόρημα που σας έκαναν δώρο στα γενέθλια σας.

Να τριγυρνάτε ολη μέρα με τις πιτζάμες στο σπίτι

Να πειραματιστείτε με νέες συνταγές με τα φαγητά που περίσσεψαν απο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Για παράδειγμα μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα τοστ απο την γαλοπούλα που "ξέμεινε" στο ψυγείο.

Να ψωνίσετε έξυπνα και φθηνά απο τις προσφορές του διαδικτύου. Αλλά κυρίως άνετα απο τον καναπέ του σπιτιού σας.

Να χαλαρώσετε, να κάνετε μάσκες ομορφιάς, πήλινγκ, ζεστά χαλαρωτικά αφρόλουτρα και να κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια των Twixmas.