fbpx

5 πράγματα που δεν περιμένατε να ακούσετε οτι φέρνουν γούρι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Υιοθετήστε τα και αλλάξτε την τύχη σας.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει το δικό του γούρι και κάτι που θεωρεί οτι του φέρνει καλή τύχη. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα, σε διάφορους πολιτισμούς, η χρήση των οποίων συμβολίζει την ευδαιμονία και την καλοτυχία. Από βελανίδια στην τσέπη σας μέχρι τις κόκκινες νυχτερίδες, εδώ θα σας αποκαλύψουμε τα πιο περίεργα γούρια σε όλο τον κόσμο.

Γάτες

Αυτές οι γάτες, που υπόσχονται να σας φέρουν καλή τύχη, έχουν τις ρίζες τους στην Ιαπωνία. Το όνομά τους σημαίνει γάτα που γοητεύει. Η χαρακτηριστική μορφή και στάση τους, που έχουν ψηλά το ένα πόδι, θεωρείται ότι προσελκύσει τους ανθρώπους να εισέλθουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο, είτε πρόκειται για μπαρ, εστιατόριο, κατάστημα ή ναό, δημιουργώντας έτσι καλή τύχη για τους ιδιοκτήτες.

Μαχαίρι

Tumi λέγεται το περουβιανό μαχαίρι που συνδέεται με μια σειρά αρχαίων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων και των Ίνκας. Το tumi αποτελεί σύμβολο καλής τύχης. Κατέχει περίοπτη θέση στους τοίχους των σπιτιών των περουβιανών και χρησιμοποιείται ως το επίσημο σύμβολο του τουρισμού της χώρας.

Βελανίδια

Οι Νορβηγοί πιστεύουν οτι τα βελανίδια φέρνουν καλή τύχη. Έχοντας μερικά βελανίδια στην τσέπη τους πιστεύουν ότι προστατεύονται από φόβους, πόνους και ασθένειες.

Νυχτερίδες

Οι κόκκινες νυχτερίδες εδώ και αιώνες είναι σημάδια καλοτυχίας στην Κίνα, ειδικά αν εμφανίζονται σε σύνολο που αποτελείται από πέντε. Οι πέντε νυχτερίδες αντιπροσωπεύουν τις πέντε αρετές του κινεζικού πολιτισμού: τη μακροημέρευση, τον πλούτο, την υγεία, την αγάπη και τον ήρεμο θάνατο.

Βατράχια

Τα βατράχια για τους Αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους, συμβόλιζαν την έμπνευση και τη γονιμότητα. Οι Αβοριγίνες πίστευαν πως ο βάτραχος φέρνει την καταιγίδα για να ποτίσει τη βλάστηση. Το σύμβολο του βάτραχου δένει τις φιλίες και την μακροχρόνια αγάπη.